Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Aardbevingen

Groningen wordt geregeld opgeschrikt door meldingen van aardbevingen. Gebouwen, infrastructuur en mensen lopen schade op. Kennis van aardbevingen, mogelijke maatregelen en preventie zijn dus van essentieel belang voor het gebied en de bewoners. Psychische schade, maar ook woningen, gebouwen en de infrastructuur lopen schade op. Vragen die centraal staan zijn:

  • Hoe zorg je er voor dat je de juiste beslissingen kunt nemen om het woon- en werkgebied veilig in te richten?
  • Op welke wijze werk je vanuit een collectieve urgentie aan het welbevinden van de bewoners van getroffen gebieden?

Kennis over aardbevingen, mogelijke maatregelen en preventie, zijn hierbij van essentieel belang. De Hanzehogeschool Groningen heeft veel expertise opgebouwd op het gebied van aardbevingen en de gevolgen ervan. De Hanzehogeschool Groningen heeft voor betrokken professionals verschillende opleidingen en cursussen op het gebied van aardbevingen ontwikkeld. Vanaf 2014 verzorgt HanzePro opleidingen rond het aardbevingsthema.

Doelgroep
Geschikt voor alle lagen in de organisatie. Voor elke organisatie of instelling de juiste fine-tuning, zodat betrokken professionals de voor hen meest passende multidisciplinaire kennis en inzichten aangereikt krijgen. In gesprek met de deelnemers maken we wetenschappelijke kennis bruikbaar voor de praktijk. Voor een veiligere omgeving van de bewoners in getroffen gebieden nu en in de toekomst. 

Vanuit de Post-HBO heeft HanzePro drie thema’s ontwikkeld: Inleiding aardbevingen, Bevingsschade en herstel en Seismiek en versterken. Tot 2022 maakten deze cursussen onderdeel van het vaste aanbod. Sinds 2022 is het nog mogelijk om deze cursussen (eventueel met enige aanpassing) als maatwerk traject te krijgen. Lees vooral onze deelnemers ervaring.

Daarnaast heeft HanzePro veel samengewerkt in andere thema’s. Onder andere rond het sociale domein, hoe om te gaan met bewoners, maar ook veiligheid bij aardbevingen in de zorg, of specialistische kennis rond aardbevingen en beton.

Naam Type
Bevingsschade en herstel Cursus
Inleiding aardbevingen Cursus
Seismiek en aardbevingsbestendig versterken Cursus

Wil je hierover in gesprek of een advies over wat HanzePro Future Environments voor jouw organisatie kan bijdragen in de verdere en toekomstige professionalisering van je organisatie en medewerkers? 

Neem dan contact op met:

Opleidingscoördinator Jorna Visker
T: 050 595 6557
hanzepro.sofe@org.hanze.nl

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top