Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Onderwijs opleidingen

Ben jij momenteel werkzaam in het onderwijs en wil je kennis en vaardigheden vergroten en verdiepen? Of wil je graag in het onderwijs aan de slag en ben je op zoek naar een geschikte opleiding? HanzePro biedt veel verschillende onderwijs opleidingen aan, er is dus altijd wel een opleiding die bij jouw ambities past.

Baanperspectief

Er zijn te weinig leraren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Veel oudere leraren gaan met pensioen, en er komen te weinig nieuwe leraren bij*. Het onderwijs heeft niet alleen een tekort aan leraren, maar ook aan schoolleiders. Het aantal personen met een leidinggevende functie in het (primair) onderwijs is gedaald, terwijl het aantal openstaande vacatures juist enorm gestegen is*. Gelukkig zijn veel mensen bereid om over te stappen op een carrière in het onderwijs of om door te groeien naar een andere functie, wanneer je al in het onderwijs werkt. Scholen staan te springen om nieuw personeel, het baanperspectief is dus uitstekend!

HanzePro is er voor werkenden en voor werkzoekenden die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van onderwijs. We bieden opleidingen in deeltijd of voltijd, op hbo-, post-hbo- en masterniveau. Ook kun je bij ons terecht voor compacte cursussen of trainingen. Er is dus altijd wel een onderwijs opleiding die bij jouw wensen en jouw niveau past.

*Rijksoverheid, 2020

* AVS, 2020

Hanze Educatie Academie

De Hanze Educatie Academie (HEA) is een samenwerkingsverband tussen de educatieve opleidingen van de Hanzehogeschool. Het gaat hierbij om opleidingen op het gebied van onderwijs, kunst en sport.

Binnen de HEA leiden we educatieve professionals (verder) op en werken we samen aan een brede benadering van educatieve vraagstukken.

Hieronder vind je verschillende opleidingen voor onderwijsprofessionals.

Naam Type
Anders kijken naar gedrag Cursus
Begeleiden van Communities of Learners Training
Bewegingsonderwijs (leergang) Post-hbo
Coördinator Onderzoekend & Ontwerpend leren Maatwerk
Digitale geletterdheid voor onderwijsprofessionals Training
Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (verkort) Bachelor
Doodnormaal: Omgaan met afscheid Maatwerk
Finance voor non Financials Training
Jonge Kind Specialist Post-hbo
Klimwand in het onderwijs Cursus
Kunstvakdocent in het primair onderwijs (PO) Opleiding
Leren(d) Ondernemen voor docenten Training
Lesgeven aan volwassenen Maatwerk
Luisteren naar kind en ouder: 'Verhalen vangen' Maatwerk
Master in Zicht Module
Master Kunsteducatie Master
Master Sport- en Bewegingsonderwijs Master
Master Talentontwikkeling & Diversiteit (deeltijd) Master
Met de muziek mee Maatwerk
Motiverende gespreksvoering Cursus
Muziek workshops Workshop
Pabo Deeltijd verkort Bachelor
Pedagogisch Educatief Professional AssociateDegree
Probeer en leer: procesgerichte didactiek Cursus
Rekencoördinator Post-hbo
Schoolleider Primair Onderwijs Basisbekwaam Opleiding
Schoolleider Primair Onderwijs Vakbekwaam Opleiding
Taalcoördinator Post-hbo
TalentenKracht e-learning en -coaching Training
Vakspecialist muziek Opleiding
Verkort Opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding Bachelor
Verkorte Opleiding Docent Muziek Bachelor

Verkorte pabo

Heb je een hbo- of universitaire bachelor afgerond en wil je graag de overstap naar het basisonderwijs maken? Haal dan in twee jaar tijd je bachelordiploma met de Verkorte Opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo). Je wordt opgeleid tot een brede onderwijsprofessional. Na het afronden van de opleiding mag je lesgeven aan alle groepen in het basisonderwijs en in het speciaal (basis) onderwijs in Nederland.

Schoolleider primair onderwijs

Het onderwijs heeft goed opgeleide professionals nodig. Daarmee worden niet alleen leraren, maar zeker ook leidinggevenden in het onderwijs bedoeld. Schoolleiders hebben een invloed op de effectiviteit van een school. Een schoolleider heeft namelijk veel invloed op de opvattingen, kennis, motivatie en werkomgeving van docenten, en daarmee ook op de kwaliteit van het onderwijs. Ook de samenwerking met partijen buiten de school wordt steeds belangrijker. Om deze strategische rol goed te kunnen vervullen, is verdere professionalisering van dit vakgebied noodzakelijk.

HanzePro biedt twee schoolleidersopleidingen aan: basisbekwaam en vakbekwaam. Met het diploma Schoolleider Basisbekwaam kun je worden toegelaten tot de opleiding Schoolleider Vakbekwaam.

Ook op maat voor jouw organisatie

Wil je liever een in-company onderwijs opleiding volgen? Of denk je aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

FAQ:

1. Wat zijn de kosten van de opleidingen?

De kosten verschillen per opleiding. Op de pagina van de opleiding vind je meer informatie over de kosten.

2. Is het ook mogelijk om een in-company onderwijs opleiding van HanzePro te volgen?

Bij sommige opleidingen is het zeker ook mogelijk om deze in-company te volgen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

3. Wat is een post-hbo opleiding?

Een post-hbo opleiding is bedoeld voor hbo-opgeleiden, die zich verder willen ontwikkelen of specialiseren in hun vakgebied.

4. Wat zijn de toelatingseisen voor de verkorte pabo?

Om toegelaten te worden tot de verkorte opleiding Leraar Basisonderwijs moet je in het bezit zijn van een bachelordiploma, hbo of wo. Voor hbo geldt dat er 240 EC behaald moeten zijn en voor wo 180 EC.

 

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top