Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Marketing & Communicatie

Ben jij een (online) marketeer of communicatiespecialist die zijn of haar vakkennis wil bijspijkeren of verdiepen? Of ben je momenteel werkzaam in een andere sector, maar kun je niet wachten om in de marketing en communicatie aan de slag te gaan? Bekijk dan snel de opleidingen HanzePro!

Baanperspectief Marketing & Communicatie

De vraag naar (online) marketeers en communicatie medewerkers is groot. HanzePro is er voor werkenden en voor werkzoekenden die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van marketing en communicatie. We bieden opleidingen in deeltijd of voltijd, op hbo-, post-hbo- en masterniveau. Ook kun je bij ons terecht voor compacte cursussen of trainingen. Er is dus altijd wel een marketing of communicatie opleiding die bij jouw wensen en jouw niveau past.

 

Belangrijke marketing en communicatievraagstukken

Marketing en communicatie houden zich bezig met vele vraagstukken. Hoe zet je je producten of diensten in de markt? Wat zijn de wensen van de klant? Wie is onze doelgroep? Hoe kunnen we deze doelgroep bereiken? Welke marketingkanalen gaan we gebruiken? Dat zijn een aantal van de belangrijkste vragen voor profit- maar ook voor non-profitorganisaties. Ontwikkel je marketing- en sales competenties met onze opleidingen en cursussen op dit gebied.

Wat zijn de verschillen tussen marketing, sales en communicatie?

Marketing houdt zich bezig met het in kaart brengen en veroveren van de markt, sales richt zich op directe verkoop van producten of diensten en communicatie richt zich op het overbrengen van een boodschap. Communicatie is een onderdeel van marketing, en samen zijn ze de basis voor het succes van de sales. Uiteindelijk streven marketing, communicatie en sales naar dezelfde doelstellingen: hogere omzet, meer winst en het behalen van een groter marktaandeel.

Verschillende (deeltijd) opleidingen Marketing en Communicatie

HanzePro biedt communicatie opleidingen en marketing opleidingen aan. Op het gebied van communicatie biedt HanzePro onder andere de Master International Communication aan.

Op het gebied van marketingopleidingen bieden we onder andere de deeltijdopleiding Commerciële economie, de module Marktanalyse en de module Internationaal Ondernemerschap.

Heb je advies nodig over welke marketing opleiding of communicatie opleiding bij jouw wensen en opleidingsniveau past? Neem dan contact op met ons Frontoffice.

FAQ:

1. Wat zijn de verschillen tussen marketing, sales en communicatie? 

Marketing houdt zich bezig met het in kaart brengen en veroveren van de markt, sales richt zich op directe verkoop van producten of diensten en communicatie richt zich op het overbrengen van een boodschap. Communicatie is een onderdeel van marketing, en samen ze de basis voor het succes van de sales. Uiteindelijk streven marketing, communicatie en sales naar dezelfde doelstellingen: hogere omzet, meer winst en het behalen van een groter marktaandeel.

2. Is het ook mogelijk om een in-company marketing- of communicatieopleiding van HanzePro te volgen?

Bij sommige opleidingen is het zeker ook mogelijk om deze in-company te volgen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

3. Wat zijn de kosten van de opleidingen?

De kosten verschillen per opleiding. Op de pagina van de opleiding vind je meer informatie over de kosten.

4. De opleiding die ik zoek staat niet op jullie website, zijn er ook maatwerkoplossingen mogelijk?

Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top