Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Techniek opleidingen

Ben jij een technisch professional en wil je de volgende stap in je carrière zetten? Of ben je momenteel werkzaam in een andere sector, maar kan je niet wachten om in de technische sector aan de slag te gaan? Bekijk dan snel de technische opleidingen van HanzePro!

Verschillende technische (deeltijd) opleidingen

HanzePro biedt een groot scala aan opleidingen aan in de richtingen: Architectuur, Bouwkunde en civiele techniek, Engineering, ICT en Aardbevingen. De vijf richtingen zijn zeer divers, net als de vele opleidingen.

Zo kan je bij de richting aardbevingen opleidingen volgen als aardbevingsbestendig ontwerpen en herstellen en de cursus bevingsschade en herstel. In de richting architectuur kan je de master Architectuur volgen, waarbij je alles leert over de complexe activiteit van het ontwerpen. In de richting bouwkunde en civiele techniek kan je onder andere de training klimaatadaptatie en de Cursus Basiskennis Bouwkunde volgen. Voorbeelden van Engineering opleidingen zijn de bachelor technische bedrijfskunde, de bachelor werktuigbouwkunde en de bachelor elektrotechnici. Ook biedt HanzePro verschillende ICT opleidingen, zoals Data Science en Data analyse aan.

Baanperspectief technische opleidingen

Er is al jaren een gebrek aan technisch geschoold personeel. Doordat de vraag naar technici blijft toenemen, is er een krapte ontstaan op de arbeidsmarkt*. Techniek wordt samen met ICT, Onderwijs en Zorg door het UWV aangeduid als een van de meest kansrijke sectoren voor het vinden van een baan*. Dit is dus hét moment om over te stappen op een baan in de technische sector.

Innovatie is belangrijk in de economie van nu. Consumentenproducten, machines, installaties, systemen en bedrijfsprocessen veranderen voortdurend. Technologische ontwikkelingen wisselen elkaar in sneltreinvaart af. Met onze opleidingen op het gebied van techniek ontwikkel je de kennis en vaardigheden om technische ontwikkelingen en bedrijfsprocessen maximaal te laten werken.

 HanzePro is er voor werkenden en voor werkzoekenden die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van techniek  We bieden opleidingen in deeltijd of voltijd, op hbo-, post-hbo- en masterniveau. Ook kun je bij ons terecht voor compacte cursussen of trainingen. Er is dus altijd wel een technische opleiding die bij jouw wensen en jouw niveau past.

Be an engineer
Ben je toe aan een carrière switch? Lijkt het Engineering vakgebied je interessant, maar mis je de juiste vooropleiding of ervaring? Dan is Be an Engineer een mooie kans voor jou! Via dit samenwerkingsinitiatief, waar we als Hanzehogeschool aan mee doen, heb je namelijk de mogelijkheid om direct een baan te vinden in het Engineering werkveld en tegelijkertijd betaald een deeltijdopleiding van jouw keuze te volgen. Op de website van Be an Engineer lees je er meer over en op deze pagina zie je welke deeltijdopleidingen je bij ons kunt volgen als je meedoet. 

 *Nationaal Techniekpact, 2019

* UWV, 2020.  

Maatwerk technische opleidingen voor jouw organisatie 

Wil je liever een in-company technische opleiding volgen? Of denk je aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

FAQ:

Wat zijn de kosten van de opleiding?

De kosten verschillen per opleiding. Op de pagina van de opleiding vind je meer informatie over de kosten.

De opleiding die ik zoek staat niet op jullie website, zijn er ook maatwerkoplossingen mogelijk?

Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Is het ook mogelijk om een in-company technische opleiding van HanzePro te volgen?

Bij sommige opleidingen is het zeker ook mogelijk om deze in-company te volgen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top