Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Zorg en Welzijn opleidingen

Professionalisering in de zorg

In de sector Zorg en Welzijn vinden grote veranderingen plaats. Zorginstellingen staan onder druk om efficiënter te werken. Nieuwe invulling van verschillende functies in de zorg maken ook deel uit van de professionalisering. Dit vraagt om gedreven, goed opgeleide zorgprofessionals.

Deze veranderingen worden uitvoerig behandeld tijdens de opleidingen die HanzePro aanbiedt. HanzePro helpt je om de kennis, vaardigheden, talenten en competenties te ontwikkelen die belangrijk zijn voor het werken in de sector Zorg & Welzijn. HanzePro staat voor studeren met impact. Jouw opleiding heeft niet alleen meerwaarde voor jezelf en je werkgever, maar ook voor de wereld om jou heen.

Hieronder vind je verschillende opleidingen speciaal voor zorg- en welzijnsprofessionals.

Verschillende (deeltijd) opleidingen Zorg en Welzijn

HanzePro biedt een groot scala aan opleidingen aan in de richting Care, Cure & Paramedisch en Sociaal Pedagogisch/ Psychologisch. Opleidingen in de richting Care focussen zich vooral op de zorg voor mensen, zoals de training Familiezorg, de bachelor Verpleegkunde Deeltijd en de cursus Positieve Gezondheid. In de richting Cure & Paramedisch kun je onder andere de deeltijd Bachelor Logopedie, de Bachelor Management in de Zorg, de opleiding Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ en de cursus Verandermanagement in Zorg en Welzijn volgen. Opleidingen in de richting Sociaal pedagogisch richten zich op zorg- en hulpverlening. Zo kun je onder andere de opleiding Begeleidingskunde; supervisie en coaching, de bachelor Toegepaste psychologie Deeltijd, training Verward gedrag of de master Master Healthy Ageing Professional (deeltijd/voltijd) volgen.

Heb je advies nodig over welke Zorg en Welzijn opleiding je zou moeten volgen? Neem dan contact op met Hanze Studiekeuzeadvies.

 

Veelgestelde vragen:

Is het ook mogelijk om een in-company Zorg en Welzijn opleiding van HanzePro te volgen?

Bij sommige opleidingen is het zeker ook mogelijk om deze in-company te volgen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

De opleiding die ik zoek staat niet op jullie website, zijn er ook maatwerkoplossingen mogelijk?

Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Met welk niveau kan ik instromen in een opleiding Zorg en Welzijn?

Op de pagina van elke opleiding staan de instroomeisen vermeld. Wij bieden onder andere zorg en welzijn opleidingen aan die geschikt zijn voor instap niveau MBO of HBO, maar ook voor universitair geschoolden.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

De kosten verschillen per opleiding. Op de pagina van de opleiding vind je meer informatie over de kosten.

Behandelen de Zorg en Welzijn opleidingen de actualiteiten op het gebied van de veranderingen in de zorg?

In al onze opleidingen, waaronder de Zorg en Welzijn opleidingen, passen we nieuwe inzichten, vernieuwingen en onderzoeksresultaten toe uit onder andere de innovatiewerkplaatsen, lectoraten en onderzoekscentra van de Hanzehogeschool Groningen. De opleidingen die wij aanbieden zijn dus gebaseerd is op de nieuwste inzichten en innovaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top