Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Alle opleidingen

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van jouw competenties kun je terecht bij de Opleidingen van Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven. Wat voor opleiding je ook bij ons volgt, theorie en praktijk gaan altijd hand in hand. Je verwerft kennis om die te gebruiken in de praktijk.

Verschillende onderwijsvormen

Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven biedt bachelors, masters, associate degrees en post-hbo cursussen of trainingen aan in deeltijd. Lees hier de omschrijving van de verschillende onderwijsvormen.

Open inschrijving

Voor de opleidingen op deze website geldt een open inschrijving. Je kunt jezelf voor een opleiding opgeven via het inschrijfformulier op elke opleidingspagina.

Studiekeuzecheck bachelor in deeltijd en associate degree

Kies je voor een bachelorstudie in deeltijd of voor een associate degree? Meld je dan op tijd aan. Als je gaat studeren in deeltijd is het belangrijk dat je een opleiding kiest die bij je past. Nadat je de definitieve keuze hebt gemaakt meld je jezelf aan op www.studielink.nl. Let op: Het is belangrijk dat je dit uiterlijk 1 mei doet. Na jouw aanmelding word je door ons uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.

Waarom aanmelden voor 1 mei?
Meld je jezelf uiterlijk 1 mei aan voor een bachelorstudie in deeltijd of associate degree, dan heb je het zogenaamde toelatingsrecht. Je hebt dan het recht om te worden toegelaten tot de studie. Uiteraard moeten andere zaken, zoals het voldoen aan de officiële toelatingseisen, ook in orde zijn. Bovendien heb je dan recht op de Studiekeuzecheck.

Wat is een studiekeuzecheck?
Een studiekeuzecheck is een activiteit waarmee wordt nagegaan of jij en de opleiding bij elkaar passen. De check leidt tot een individueel advies. Als blijkt dat de opleiding waarvoor je jezelf hebt aangemeld niet de juiste keuze is, biedt de Hanzehogeschool Groningen hulp bij het maken van een betere keuze. Het advies is echter niet bindend. Uiteindelijk bepaal je zelf of je met de opleiding start.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top