Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Impactcollege #3: de transitie van fossiele energie naar hernieuwbare energie

Datum: 13 juni 2022 16:00
Einddatum: 13 juni 2022 17:30
Locatie: Zernikecampus

Eindelijk is het zo ver: Het derde Impact College. We hebben het lang moeten uitstellen, maar op 13 juni van 16:00 tot 17:30 uur is het zover. In het najaar van 2021 hebben we twee succesvolle Impact Colleges over belangrijke transities gehouden: circulaire economie en positieve gezondheid. Dit derde college gaat over de transitie van fossiele energie naar hernieuwbare energie. Ben jij erbij?

We verwelkomen Arpit Gupta, power electronics test engineer van het toonaangevende bedrijf Lightyear. Lightyear is sinds 2016 bezig met de ontwikkeling van de eerste auto die rijdt op zonnecellen! Het design van deze auto is ontstaan uit de inzending van Solar Team Eindhoven voor de World Solar Challenge. Arpit biedt je zijn inzicht op het gebied van de energietransitie en vertelt over de ontwikkeling van de Lightyear One, het eerste model dat binnen afzienbare tijd klaar is om de weg op gaan.

Het verhaal van Lightyear wordt wetenschappelijk ingeleid door Dr. Ir. Marten van der Laan. Hij is lector Systeemintegratie in de energietransitie, een van de leeropdrachten binnen het lectoraat Energietransitie van de Hanzehogeschool Groningen. De wetenschappelijke introductie onderbouwt, ondersteunt en geeft context aan het praktijkverhaal van Lightyear.

Programma

15:45 - Inloop
16:00 - Welkom
16:05 - Inleiding: Dr. Ir. Marten van der Laan van de Hanzehogeschool
16:20 - Visie op energietransitie: Arpit Gupta van Lightyear
17:00 - Vragen en interactie
17:30 - Afsluiting

Locatie: Zernike Campus

Meld je hier aan.

Wil je dit college niet missen? Meld je hieronder aan. Goed om te weten: dit college wordt deels in het Engels gegeven. Net als bij de vorige Impact College's is dit een hybide event. In het aanmeldformulier kun je aangeven of je fysiek of online aanwezig wilt zijn.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top