Overslaan en naar hoofdcontent gaan

27-5-2021: Inspiratiesessie Energie en verandering. Nu echt?

Het komende decennium moet onze maatschappij de stap naar een duurzame energiesamenleving maken. Hiervoor is zowel technologische als maatschappelijke innovatie nodig, want de energietransitie vraagt verandering in bijna alle onderdelen van onze maatschappij. Dit maakt daarom een totale systeemverandering nodig. Wat betekent dit en wat vraagt dit van jou en/of jouw organisatie? Dr. ir. Jan-jaap Aué, directeur EnTranCe, Centre of Expertise Energy en lector waterstoftoepassingen, gaat in op de systeemverandering die nodig is om de energietransitie vorm te geven.

Hij gaat daarbij in op de toepassingen van waterstof. Wat is het? Hoe wordt het geproduceerd en wat zijn de toepassingen. 
Jan-jaap Aué richt zich binnen het lectoraat Energietransitie van de Hanzehogeschool Groningen op de systeemverandering die nodig is om de energietransitie vorm te geven. Hij richt zich daarbij op toepassingen van waterstof binnen een duurzaam energiesysteem. Groene, duurzaam geproduceerde waterstof kan een belangrijke rol spelen in de opslag en het beschikbaar maken van schone energie. Deze kan vervolgens worden gebruikt voor de vergroening van de industrie, mobiliteit en voor de warmtevraag in de gebouwde omgeving.

Praktisch

  • Datum: 27 mei 2021
  • Locatie: Locatie: online (na aanmelding ontvang je een toegangslink).
  • Tijd: 16:00 - 17:00
  • Gratis toegankelijk

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top