Overslaan en naar hoofdcontent gaan

24-6-2021: Inspiratiesessie Klimaat en stedelijke inrichting

Steeds vaker zijn bij maatschappelijke vraagstukken nadrukkelijk burgers betrokken (klimaatadaptatiegroningen.nl). Deze sessie is dan ook absoluut bedoeld voor iedereen, die interesse heeft in en zich betrokken voelt bij zijn of haar leefomgeving.

Onder invloed van klimaatverandering krijgen we steeds meer met weersextremen te maken. De afgelopen jaren hebben we droge hete zomers gekend. In een hittegolf zoeken we maar wat graag verkoeling. En willen we neerslag maar als die er is willen we ook droge voeten houden. Als individu proberen we hier zo goed en zo kwaad mee om te gaan.


In deze sessie laat lector Floris Boogaard, de werking van meer dan 25 klimaatadaptatiemaatregelen zien die op meer dan 5000 locaties zijn toegepast.Floris Boogaard is als lector verbonden aan de Hanzehogeschool en Global Centre of Adaptation. Hij ontwikkelt en implementeert (inter)nationale maatregelen om de gebouwde omgeving aan te passen (adaptatie) aan de effecten van klimaatverandering. De grootste opgave voor een klimaatbestendige toekomst is een leefomgeving zonder droogte, hittestress en wateroverlast. Dit vraagt om optimaal en innovatief gebruik van de openbare ruimte en bestaande infrastructuur.
Floris heeft als visie vooral het empirisch leren: hij wil de nieuwe ontwerpende ingenieurs een hoog gehalte aan 'learning by doing' meegeven. Dit resulteert in concrete innovatieve onderzoeksproducten en projecten.
Behalve als lector werkt Floris ook als onderzoeker bij het Global Center on Adaptation.

Praktisch

  • Datum: 24 juni 2021
  • Locatie: Locatie: online (na aanmelding ontvang je een toegangslink).
  • Tijd: 16:00 - 17:00
  • Gratis toegankelijk

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top