Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Partnership VNO-NCW MKB Noord en Hanzehogeschool Groningen

Kwaliteit ondernemerschap samen verhogen

Hanzehogeschool Groningen en VNO-NCW MKB Noord gaan zich samen inzetten om de kwaliteit van het ondernemerschap(sonderwijs) in Noord-Nederland voor het MKB en grote werkgevers te verhogen. Dat is het uitgangspunt van het strategisch partnerschap, dat beide organisaties op 9 juni 2022 zijn aangegaan. Er vinden verschillende activiteiten plaats onder de vlag van het partnerschap, zoals masterclasses die afgestemd zijn op de actuele vraag en/of actualiteiten.

De twee partners werken op verschillende fronten al goed samen, waarbij de kwaliteit van ondernemerschap en betrokkenheid bij de regio waarin we wonen en werken, hetgeen is wat hen bindt. Het op peil houden en zo mogelijk vergroten van kennis en ervaring rond ondernemerschap, zien zij als een belangrijke opdracht. Daarnaast willen ondernemersorganisatie VNO-NCW MKB Noord en de Hanzehogeschool Groningen vanuit hun samenwerking impact maken in de regio en in allianties bijdragen aan de realisatie van antwoorden op de relevante regionale vraagstukken.

“We hebben in de afgelopen periode gezamenlijk masterclasses voor ondernemers ontwikkeld. Dit was de directe aanleiding om verder te spreken over een partnerschap. Wij als VNO-NCW MKB Noord bieden ook al verschillende masterclasses voor leden aan. Het partnerschap en de masterclasses met de Hanzehogeschool Groningen vormen hier een prachtige aanvulling op,” aldus directeur Ton Schoor.

Ook voorzitter VNO-NCW Noord Sieger Dijkstra is blij met de samenwerking: “Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe partnerschap met de Hanzehogeschool Groningen meerwaarde biedt voor zowel het bedrijfsleven als het onderwijs. Want door de kwaliteit te verhogen en het ondernemersklimaat in het Noorden te verbeteren, kunnen we bijdragen aan onder andere brede welvaart en een gezonde arbeidsmarkt!”

Annemarie Hannink, Collegelid van de Hanzehogeschool Groningen, beaamt dit: “De Hanzehogeschool Groningen kan vanuit het partnerschap een actieve bijdrage leveren aan het oplossen van vraagstukken die bestaan bij het MKB. De samenwerking met VNO-NCW MKB Noord draagt bij aan een Leven Lang Ontwikkelen in het MKB. Niet alleen door het geven van masterclasses, maar ook door onze studenten samen met het MKB in leergemeenschappen aan verschillende vraagstukken te laten werken”.

Voor vragen over deze samenwerking kun je contact opnemen met Strategisch Accountmanager René van Maastrigt via telnr.: 06-30089807 of via mail: r.j.h.van.maastrigt@pl.hanze.nl

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top