Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Meer samenwerking Hanzehogeschool en Revalidatie Friesland voor toekomstbestendige revalidatiezorg

Intensiever samenwerken

De Hanzehogeschool Groningen en Revalidatie Friesland werken al jaren nauw samen. Deze samenwerking richt zich op de ontwikkeling en implementatie van innovaties om de zorg te verbeteren, het vernieuwen van het onderwijs op basis van de ontwikkelingen in het (revalidatie)werkveld, het continue bijscholen en opleiden van de huidige en toekomstige zorgprofessional.

Studenten in de lead op de leerafdeling

Een voorbeeld van de samenwerking is de interprofessionele leerafdeling Revalidatie Friesland. Deze wordt volledig gerund door studenten van verschillende zorg- en welzijnsopleidingen van de Hanzehogeschool Groningen. Studenten zijn vanaf dag één in de lead. Ze krijgen min of meer de vrije hand, hierdoor ontstaan allerlei nieuwe verbanden en inzichten. Daarnaast werken studenten niet alleen samen op hun eigen vakgebied, maar ook met andere disciplines. Bijvoorbeeld studenten Facility Management die vanuit hun vakgebied onderzoeken hoe de faciliteiten kunnen bijdragen aan de revalidatiezorg.

Petra Smeets, lid van het College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen: “Deze samenwerking is een heel mooi voorbeeld van hoe je in de samenwerking tussen kennisinstelling en werkveld echt impact kunt hebben op de samenleving. Onze studenten leren en dragen tegelijkertijd ook concreet bij aan de revalidatiezorg. Daarnaast draagt deze samenwerking bij aan het interprofessioneel opleiden van professionals van de toekomst.”

Peter Visch, voorzitter Raad van Bestuur Revalidatie Friesland: “Door onze samenwerking te intensiveren en te verbreden kunnen we met elkaar nog meer het verschil maken voor een toekomstbestendige revalidatiezorg in Noord Nederland. “

Evenement ‘Interprofessioneel opleiden en werken'
De ondertekening van het convenant was sluitstuk van een online evenement over de resultaten van de samenwerking tot nu toe en de ambities voor de komende jaren.

 

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top