Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Nieuwe module ‘Verdieping in leefstijl en preventie’

In februari 2021 biedt HanzePro - Academie voor Verpleegkunde de module ‘Gezondheid bevorderen; verdieping in leefstijl en preventie’ aan. Deelnemers verdiepen zich hierbij in leefstijl en preventie. De module kan worden gevolgd als bij- of nascholing en biedt de mbo-verpleegkundige bovendien een unieke kans om te onderzoeken of hij/zij op termijn de HBO-V wil gaan volgen.

De volgende onderwerpen staan hierbij centraal: motiverende gespreksvoering, het ontwikkelen van een preventieplan en het ontwerpen en uitvoeren van een groepsgerichte voorlichting. Na het volgen van de module zijn deelnemers in staat om zowel individuen als groepen te motiveren om te kiezen voor een gezonde leefstijl.

De module is bestemd voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen met diploma MBO-V, HBO-V of Inservice-opleiding. Als voorwaarde geldt dat elke deelnemer een relevante werkplek in de zorg- of welzijnssector heeft én kan worden begeleid door een collega met een diploma HBO-V. De module start op 9 februari 2021 en duurt een half jaar. Deelnemers hebben één dag (dinsdag) per week les.

De module is ontwikkeld door de deeltijdopleiding Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen. Mochten de landelijke richtlijnen rond corona in februari 2021 nog steeds gelden, dan wordt de module met name online aangeboden. Meer informatie is te vinden op de website.

« terug naar Nieuws

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top