Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Technische Bedrijfskunde

Bouke Buist

Blijven ontwikkelen


Tijdens mijn mbo-opleiding MTS Elektro liep ik stage bij Electron. Werken vond ik een stuk leuker dan studeren en dus vroeg ik of ik kon blijven. Dat kon! Ik begon als leerlingmonteur en ronde ondertussen in de avonduren mijn opleiding MTS Elektro af.

Tijdens mijn loopbaan ontdekte ik dat ik elektro leuk vond, maar dat organiseren, managen en leidinggeven mij nog meer aansprak. Nadat ik mij had ontwikkeld tot chef-monteur richtte ik me op werkvoorbereider. Ik volgde een cursus en kreeg de bijbehorende functie. Dit was echter ook gelijk mijn plafond, voor hogere functies had ik een hbo-opleiding nodig. Reden om weer de schoolbanken in te gaan. Met een gezin en een baan was voltijd studeren geen optie. Ik koos dan ook voor de hbo deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde.

Werkplek een speeltuin voor toepassen theorie

Een fijn voordeel van werken en leren is dat ik de geleerde stof gelijk kan toepassen in mijn huidige functie als assistent-projectleider. Zo wordt mijn werkplek ineens een enorme speeltuin waar ik theorie over veranderingen en mensen motiveren kan uitproberen en toepassen. Uiteraard heb je hiervoor wel steun en ruimte nodig vanuit de organisatie. Als je die ruimte krijgt geeft het een mooi voordeel voor zowel je studie- als loopbaan.

Werken en leren is prioriteiten stellen

Werken en leren is een pittige combinatie. Het is belangrijk om school, werk en privé goed op elkaar af te stemmen. Ik heb prioriteiten moeten stellen en hobby's moeten laten om aan alle drie de onderdelen voldoende aandacht te geven. Inmiddels zit ik in het vierde jaar en kijk ik toch positief terug op het traject. Ik vergelijk het proces wel eens met een hardloper die zich voorbereidt voor een marathon. Je zult hem niet horen zeggen dat de voorbereiding appeltje/eitje was. Maar dat als je je goed voorbereidt, je gemotiveerd bent en oog houdt voor het einddoel je achteraf een mooie ervaring hebt waar je met trots en een positief gevoel op terugkijkt. Zo zie ik de combinatie werken en leren ook.

Projectleider ambities

Over vijf jaar wil ik een zelfverzekerde projectleider zijn die zijn projecten goed onder controle heeft. Ik wil meedenken in de organisatorische beslissingen en de groei van het bedrijf. Daarnaast wil ik ook een projectleider zijn die mensen uitdaagt om zichzelf te blijven ontwikkelen. Waar zijn ze goed in en wat zouden ze nog kunnen verbeteren? Dit geldt ook voor mijzelf. Ik wil vooruit blijven gaan, waar nodig volg ik hiervoor een cursus of studie. Maar, het allerbelangrijkste, is dat ik plezier heb in wat ik doe!

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top