Overslaan en naar hoofdcontent gaan

HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening (deeltijd) (1)

Mr. drs. Darwin Frieser, docent

"Het Instituut Instituut voor Rechtenstudies waar de opleidingen HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd onder vallen heeft niveau en ambities. Het staat in Nederland hoog aangeschreven en dat is niet voor niets. Ik vind het instituut een organisatie die op een professionele manier is georganiseerd en dat uit zich o.a. in het voortdurend verbeteren van de leerlijnen aan de hand van o.a. enquêtes. Tevens vind ik dat binnen deze professionele omgeving royaal aandacht is voor de student als persoon.

Lesgeven aan deeltijdstudenten is voor een docent een luxe. Deeltijdstudenten brengen werk -en levenservaring mee. Op basis hiervan kan ik sneller de diepte in als het gaat om het vakgebied communicatie. Daarnaast zijn de deeltijd studenten in het algemeen doorzetters en leveren ze goed werk af.

Onze leerlijn Professionele Communicatie bestaat uit een gedegen pakket. Hierbij kun je o.a. denken aan onderhandelen, conflictmanagement, adviesvaardigheden, presenteren, pleitvaardigheden, coachen, etc. De meeste vakken kenmerken zich door een mix van theorie en training. De student krijgt van ons een goede theoretische basis maar daarnaast vinden wij het belangrijk dat studenten hun persoonlijke vaardigheden verder ontwikkelen.

Tijdens onze trainingen geven wij de student individueel (dan wel groepsgewijs) persoonlijke feedback. Ik merk dat de studenten vanwege hun praktijkervaring deze persoonlijke feedback waarderen.
Door de werkplekbezoeken in het kader van studieloopbaanbegeleiding heb ik een direct contact met de praktijk.

Op basis van enquêtes onder studenten en op basis van diverse gesprekken met leidinggevenden uit het werkveld stellen wij ons leerplan jaarlijks bij. De student ontvangt op deze manier een opleiding op HBO-niveau die aansluit bij de wensen uit de praktijk. De professionele groei van de student heeft op deze manier een positieve uitstraling binnen het bedrijf waar de student werkt."

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top