Overslaan en naar hoofdcontent gaan

HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening (deeltijd) (2)

Mr. Dennis Schuldink, docent, "Direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen."

"Het lesgeven bij het Instituut voor Rechtenstudies aan deeltijd studenten zie ik als zeer inspirerend. Steeds weer kom je in contact met mensen die al in het werkveld de nodige kennis en ervaring hebben opgedaan. Door het volgen van een HBO studie in deeltijd willen deze studenten op een constructieve manier werken aan hun toekomst. Vaak doen ze dit naast een (fulltime) baan en een druk gezinsleven. Daar heb ik ontzettend veel respect voor. Door het bieden van structuur ten aanzien van de theorie, het prikkelen van de student om deze theorie te koppelen aan de praktijk en hun eigen (werk)ervaring, ontstaat er een unieke mix waarbij de docent én de student gezamenlijk inhoud geven aan de lessen.
Binnen de School geef ik les in de vakken Algemene Inleiding Recht, Bestuursrecht, Bestuursprocesrecht, Openbaar Bestuur en de keuzemodulen Ambtenarenrecht en Vreemdelingenrecht.

Het grootste verschil tussen de HBO-jurist en de WO-jurist is de afstemming tussen opleiding en praktijk. Binnen het Instituut voor Rechtenstudies zijn we continu op zoek naar een zo goed mogelijke afstemming tussen de opleiding en de praktijk. Enerzijds door bijvoorbeeld de wens om te werken met realtime opdrachten, maar zeker ook door de contacten die de studieloopbaanbegeleider onderhoudt met het werkveld.
Binnen de deeltijdopleiding bestaat echter nog een zeer belangrijke directe lijn met werkveld, namelijk de student! Iedere les weer worden wij als docenten geconfronteerd met de laatste ontwikkelingen binnen de verschillende terreinen waar onze studenten werkzaam zijn. Niets is mooier dan deze signalen onmiddellijk in de lessen te verwerken. De werkgever haalt met een afgestudeerde HBO-jurist dan ook iemand in huis die niet alleen gedegen kennis heeft van het recht maar ook van communicatie, management & organisatie en het doen van toegepast onderzoek.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top