Overslaan en naar hoofdcontent gaan

HBO-Rechten en Sociaal Juridische Hulpverlening (deeltijd) (3)

Anneke Reinke Borgers


‘Kennis direct in de praktijk gebruiken’
Ik ben Werkcoach bij het UWV Werkbedrijf. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan voor een groot deel uit het voeren van gesprekken met mensen die werkloos zijn (geworden). Deze gesprekken gaan over hun weg terug naar de arbeidsmarkt, de rechten en plichten als uitkeringsgerechtigde en het traject dat zij volgen bij het Werkbedrijf tijdens hun re-integratie.

Meerwaarde van de deeltijdopleiding
De deeltijdopleiding biedt mij de mogelijkheid om te studeren naast mijn baan. Ik had van te voren niet verwacht dat ik de opleiding zo leuk zou vinden! De kennis die ik opdoe gebruik ik direct in de praktijk. Zo heb ik veel geleerd tijdens de thema’s Sociale zekerheid en Maatschappelijke dienstverlening, waarbij we de opdracht kregen een dossier op te bouwen. Ook heb ik geleerd te pleiten. De opleiding heeft veel raakvlakken met mijn huidige werk en met organisaties waar het Werkbedrijf mee samenwerkt. Dankzij de opleiding kan ik mijn competenties uitbreiden, waardoor ik mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt vergroot.

Combinatie werk, studie en privé
Ik werk vier dagen per week. Dinsdag is mijn collegedag. Een deeltijdopleiding vereist een goede planning en daar krijg ik voldoende gelegenheid voor binnen het gezin. Ik word heel goed ondersteund door mijn man en kinderen. Mijn sociale leven staat nu wel op een laag pitje. In het eerste jaar studeerde ik bijna 30 uur per week naast mijn baan. Vorig jaar, het tweedestudiejaar, is het aantal uren voor de studie gewijzigd in 18 tot 22 uur per week.

Toekomstplannen
Na de opleiding wil ik graag bij het Werkbedrijf blijven werken of bij het UWV of de gemeente. Binnen de organisatie wil ik mij verder ontwikkelen, bijvoorbeeld door andere taken of projecten naast mijn huidige functie of in een andere functie.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top