Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Deskundigheidsbevordering: groeien in vakbekwaamheid

Algemeen

Loop jij als verpleegkundige aan tegen de grenzen van je eigen vakbekwaamheid of die van je collega’s? Doet zich een probleem voor dat de kwaliteit van zorg beïnvloedt? En ben je benieuwd hoe je dit structureel kunt aanpakken? Meld je dan aan voor de cursus ‘Deskundigheidsbevordering’ van HanzePro.

Na het volgen van deze cursus

  • Heb je kennis van didactische principes.
  • Heb je inhoudelijke (vak)kennis over de inhoud van de deskundigheidsbevordering.
  • Kun je met behulp van didactische analyse een deskundigheidsbevordering ontwerpen.
  • Kun je deskundigheidsbevordering uitvoeren en evalueren.
  • Heb je kennis en vaardigheid ten aanzien van coaching.
  • Kun je kritisch reflecteren op het eigen handelen.

Uitgebreid

Tijdens deze cursus ga je op je eigen werkplek aan de slag. Je kiest voor een probleem dat op dat moment in je werk speelt en dat invloed heeft op de kwaliteit van zorg. Je leert hoe je dit probleem op een professionele wijze kunt analyseren. Daarbij worden vragen gesteld als: Wat ligt ten grondslag aan het probleem? En welke verpleegkundige competenties zijn nodig om dit probleem op te lossen? De aanpak van dit specifieke probleem vormt een basisformat voor het oplossen van andere problemen. Zo werk je tijdens - maar ook ná het volgen van deze cursus - stapsgewijs aan je eigen deskundigheidsbevordering en die van je team.

Uniek voor Noord-Nederland
Tijdens deze cursus ga je samen met je medecursisten uit andere zorgvelden aan de slag. Er is dus sprake van 'samenwerkend leren'. Dat betekent dat je veel mogelijkheden hebt om uit te wisselen met anderen. Je leert van elkaar en ontwikkelt je op deze manier verder als verpleegkundige. De cursus is onderdeel van de deeltijdopleiding Verpleegkunde.

Praktisch

Doelgroep

BIG-geregistreerde verpleegkundigen met diploma MBO-V, HBO-V of Inservice-opleiding.

Instroomniveau

MBO-V, HBO-V of Inservice-opleiding. Voorwaarden voor deelname: je hebt een relevante werkplek in de zorg- of welzijnssector. En op je werkplek kun je tijdens het volgen van deze cursus worden begeleid door een collega met een diploma HBO-V.

Startdata

17-05-2024

Tijden

De lessen zijn op vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Duur

5 lesdagen.

Tijdsinvestering

Eens in de week een lesdag van 8 uur. Daarnaast heb je een relevante werkplek in de zorg- en welzijnssector. Zelfstudie: bij de start ongeveer 6-8 uur per week, daarna ongeveer 4 uur per week.

ETCS credits

De cursus Deskundigheidsbevordering is een onderdeel van de HBO-V Deeltijdopleiding en bestaat uit 10 ECTS.

Kosten

€ 700,-

Er zijn diverse regelingen die voordeel kunnen opleveren voor jou of jouw werkgever. Kijk hier voor de verschillende regelingen.

Ben je mbo-v of inservice opgeleide? Dan kom je in aanmerking om deze module tegen het wettelijk vastgestelde collegegeld te volgen. Kijk hier voor meer informatie. Bij aanmelding ontvang je hierover meer informatie.

Locatie

De module wordt aangeboden bij de Academie voor Verpleegkunde, Petrus Driessenstraat 3 in Groningen.

Afronding

Na het succesvol afronden van deze cursus, ontvang je een certificaat. De cursus is geaccrediteerd bij V&VN.

Vervolg of verdieping

De cursus ‘Deskundigheidsbevordering: groeien in vakbekwaamheid’ en de cursus ‘Kritisch redeneren: uitdaging voor de verpleegkundige!’ vormen samen Module 4 van de Deeltijdopleiding Verpleegkunde. Beide cursussen kunnen echter ook los van elkaar gevolgd worden. Van de Deeltijdopleiding Verpleegkunde zijn onderstaande modules/cursussen ook los te volgen: 

Cursus Kritisch Redeneren
Module Gezondheid bevorderen
Module Kind & Jeugd
Module Verpleegkundig Leiderschap

 

Contactpersonen

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met Ingrid Hartman:
i.hartman@pl.hanze.nl 
(050) 595 2870

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Liane Meijer - de Vries:
l.meijer.de.vries@pl.hanze.nl 
(050) 595 7321

Bijzonderheden

Ben je enthousiast geworden voor de cursus Deskundigheidsbevordering? En wil je je aanmelden? Vul dan uiterlijk 4 weken voor aanvang van de start het aanmeldformulier in via de aanmeldknop. Wij nemen dan contact met je op om de aanmeldprocedure op te starten. Ook ontvang je dan informatie over hoe je je kunt voorbereiden op deze cursus.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top