Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Algemeen

Leefstijl is hot! Gelukkig is er binnen de samenleving steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl. Het aantal leefstijlgerelateerde ziektes en aandoeningen is immers fors gestegen. Maar ondanks alle aandacht die er voor leefstijl bestaat, blijkt het lastig om mensen ertoe te bewegen om te kiezen voor gezond gedrag. Of het nu om voeding of beweging gaat, gedragsverandering kunnen we niet zomaar realiseren. Het vereist lef, uithoudingsvermogen en vaak ook goede, specialistische ondersteuning. Wil jij je verdiepen in leefstijl en preventie? En wil je ontdekken hoe je anderen kunt motiveren tot een gezonde leefstijl? Of wil je leren hoe je een voorlichtingsbijeenkomst opzet? Dan is deze module echt iets voor jou.

Na het volgen van deze module

  • Ben je in staat om zowel individuen als groepen te motiveren om te kiezen voor een gezonde leefstijl.
  • Weet hoe je motiverende gespreksvoering kunt toepassen.
  • Kun je een preventieplan ontwerpen voor een individu.
  • Kun je groepsgerichte voorlichting ontwikkelen en uitvoeren.


Spreekt dit jou aan? Meld je dan snel aan voor onze module 'Gezondheid bevorderen! 

Uitgebreid

Tijdens deze module leer je hoe je individuen en groepen kunt motiveren om te kiezen voor een gezonde leefstijl. Leefstijl, preventie en motiverende gespreksvoering staan hierbij centraal. De module Gezondheid bevorderen geeft je handvatten die je direct in je werk kunt toepassen. Na het succesvol afronden van deze module, ontvang je een certificaat en ben je als HBO-V’er bijgeschoold in dit onderdeel uit de Bachelor Nursing 2020. Heb je een diploma MBO-V of Inservice-opleiding? Dan heb je na het afronden van deze module alvast een deelcertificaat binnen als je wilt doorstromen naar de HBO-V in deeltijd.

Uniek voor Noord-Nederland
Tijdens deze module ga je samen met je medecursisten aan de slag. Er is dus sprake van 'samenwerkend leren'. Dat betekent dat je veel mogelijkheden hebt om uit te wisselen met anderen. Je leert van elkaar en ontwikkelt je op deze manier verder als verpleegkundige. De module wordt op dezelfde wijze aangeboden als de deeltijdopleiding Verpleegkunde.

Praktisch

Doelgroep

BIG-geregistreerde verpleegkundigen met diploma MBO-V, HBO-V of Inservice-opleiding.

Instroomniveau

MBO-V, HBO-V of Inservice-opleiding. Voorwaarden voor deelname: je hebt een relevante werkplek in de zorg- of welzijnssector en op je werkplek kun je tijdens het volgen van deze module worden begeleid door een collega met een diploma HBO-V.

Startdata

07-09-2021

Tijden

Iedere dinsdag van 9.00 uur tot 17.00 uur

Duur

6 maanden

Tijdsinvestering

Eens in de week een lesdag van 8 uur. Daarnaast heb je een relevante werkplek in de zorg- en welzijnssector. Zelfstudie: bij de start ongeveer 6-8 uur per week, daarna ongeveer 4 uur per week.

ETCS credits

De module Gezondheid bevorderen is een onderdeel van de HBO-V Deeltijdopleiding en bestaat uit 30 ECTS.

Kosten

€ 2.100,-

Er zijn diverse regelingen die voordeel kunnen opleveren voor jou of jouw werkgever. Kijk hier voor de verschillende regelingen.

Ben je mbo-v of inservice opgeleide? Dan kom je in aanmerking om deze module tegen het wettelijk vastgestelde collegegeld te volgen. Kijk hier voor meer informatie. Bij aanmelding ontvang je hierover meer informatie.

Locatie

De cursus wordt aangeboden bij de Academie voor Verpleegkunde, Petrus Driessenstraat 3 in Groningen. Mochten de landelijke richtlijnen rond de coronacrisis in september 2021 nog gelden, dan wordt de module met name online aangeboden. Wij volgen de ontwikkelingen op dit gebied dagelijks en passen ons onderwijs hierop aan.

Afronding

Na het succesvol afronden van deze module, ontvang je een certificaat. De module is geaccrediteerd bij V&VN.

Heb je een diploma MBO-V of Inservice-opleiding? Dan heb je na het afronden van deze module alvast een deelcertificaat binnen als je wilt doorstromen naar de HBO-V in deeltijd.

Vervolg of verdieping

De module Gezondheid bevorderen is een onderdeel van de HBO-V Deeltijdopleiding. Ook kun je de cursus ‘Deskundigheidsbevordering: groeien in vakbekwaamheid’ en de cursus ‘Kritisch redeneren: uitdaging voor de verpleegkundige!’ volgen, deze vormen samen Module 4 van de HBO-V Deeltijdopleiding. 

Cursus Deskundigheidsbevordering
Cursus Kritisch Redeneren

Contactpersonen

Secretariaat
Ingrid Hartman
i.hartman@pl.hanze.nl
(050) 595 2870

Coördinator:
Liane Meijer - de Vries
l.meijer.de.vries@pl.hanze.nl
(050) 595 7321

Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie
Van 17 juli tot en met 22 augustus zijn we in verband met de zomervakantie niet aanwezig.
Wij lezen in deze periode onze mailbox niet uit. Vanaf 23 augustus zijn wij weer bereikbaar en zullen wij uw mail weer beantwoorden.
Inschrijvingen voor deze opleiding verwerken wij vanaf 23 augustus.  
Voor noodgevallen zijn wij alleen bereikbaar via het algemene nummer van de Hanzehogeschool Groningen HanzePro: (050) – 595 3333.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top