Overslaan en naar hoofdcontent gaan

FastSwitch Verpleegkunde

Algemeen

Wil jij overstappen naar een beroep in de zorg en ben je al in het bezit van een hbo- of wo-diploma? Dan is het FastSwitch-traject misschien iets voor jou! FastSwitch HBO-V is een efficiënte en verkorte omscholing voor gemotiveerde carrièreswitchers. Op basis van jouw kennis en ervaring bieden we een persoonlijk programma dat jou de leeruitkomsten biedt om jouw nieuwe beroep als verpleegkundige uit te oefenen.

Een belangrijk onderdeel is de matching met de werkgever voor de start van de studie. Elke student én elke zorgorganisatie is anders. Om te komen tot een perfecte oplossing voor de student én de zorgorganisatie wordt maatwerk geleverd. Voordat je met de opleiding start, kijken we naar de werk- en leerervaringen die je meeneemt en waar jouw ambitie ligt. Daardoor kan een passende werkkring al vanaf dag één worden gevonden. De opleiding is zo ingericht dat je zo snel mogelijk datgene kan leren wat nodig is om als verpleegkundige in opleiding aan de slag te kunnen.

Elke kandidaat én elke zorgorganisatie is anders. Daarom bieden wij maatwerk. Om zo te komen tot een perfecte oplossing voor de student én de zorgorganisatie.

Uitgebreid

Je kunt je voor de bacheloropleiding FastSwitch HBO-V aanmelden als je een hbo- of wo-diploma hebt. In de eerste periode van de opleiding leggen we de nadruk op de basisvaardigheden en kennis die een verpleegkundige nodig heeft. Het onderwijs wordt op verschillende manieren aangeboden waarbij zelfstudie centraal staat. Ook wordt bij het werken aan de studieopdrachten steeds sterk de link gelegd naar de beroepspraktijk. Voordat je de opleiding start kijken we samen met jou naar je motivatie en de werk- en leerervaringen die je al meeneemt. In het voortraject vindt ook de matching met jouw toekomstige werkgever plaats.

De bacheloropleiding FastSwitch HBO-V biedt een flexibel programma dat helemaal is ingericht volgens de laatste eisen die het veranderende beroep stelt. Het nieuwe opleidingsprogramma bereidt jou voor op het beroepsprofiel Nursing 2020. Voor meer informatie verwijzen wij je naar het curriculumoverzicht van deze opleiding en de rollen die je als hbo-verpleegkundige vervult.

"De student die meedoet aan het FastSwitch traject brengt veel levens- en werkervaring mee. Veel enthousiasme en een frisse kijk op de zorg. De student formuleert eigen leervragen en betrekt collega’s in het beantwoorden van die vragen. Daardoor ontstaat een wederkerigheid in leren: zo  leren we continu van elkaar. We worden hierdoor als organisatie uitgedaagd om anders om te gaan met onderwijs en dat is nodig in deze tijd van snelle veranderingen en tekorten in de zorg." - Alex-Jan Rollema, locatiemanager Twaalf Hoven Winsum

Hoe werkt het?

Voorafgaand aan de start van de opleiding vindt de matchingfase plaats. Deze bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Check vooropleiding
  • Online kennismaking
  • Oriëntatie op mogelijkheden verpleegkunde binnen de diverse werkvelden
  • Deelnemen aan tweewekelijkse online potential sessies
  • Mogelijkheden voor meelopen en gespreken bij instellingen/ zorginstanties
  • Ondersteuning bij sollicitatie procedure

Na vaststelling contract start de go-fase. Deze bestaat uit:

  • Startbekwaam in de praktijk
  • Gepersonaliseerde leerroute
  • Bachelor HBO-V

 

Bekijk voor meer ervaringsverhalen de video's van Mirella & Lysbeth 

en Alex-Jan Rollema (Bedrijvenperspectief).

Op maat

Zorgorganisaties zijn nauw betrokken bij het opleiden van verpleegkundigen. Vanzelfsprekend, omdat het grootste deel van de opleiding plaatsvindt op de werkplek. Elke kandidaat én elke zorgorganisatie is anders. Voordat de student met de opleiding start vindt een matchingsprocedure plaats tussen student en organisatie. Studenten worden geïnformeerd over de mogelijkheden binnen de diverse werkvelden om zo te ontdekken wat het beste bij hen past. Wil je meer informatie over dit traject? Neem dan contact met ons op via verpleegkundedeeltijd@org.hanze.nl. Wil je alvast meer lezen? Zie dan deze flyer. Ook is er een landelijke website met meer informatie over dit traject.

Voor organisaties zijn er verschillende mogelijkheden om subsidies aan te vragen voor het opleiden van medewerkers. Zie onderstaande voor meer informatie:

Werkgevers

Een aantal werkgevers op een rij: Allerzorg, Buurtzorg, TSN, De Hoven, Het Hooge Heem, Zonnehuisgroep Noord, Lentis, Icare, GGZ - Drenthe, Zorggroep Noord.

Na het volgen van de opleiding

Als afgestudeerde HBO-V’er ben je een competente beginnende beroepsbeoefenaar. Niet alleen beschik je over de nodige vakkennis, maar je hebt ook geleerd om weloverwogen beslissingen te nemen. Je bent gedegen voorbereid op de beroepspraktijk, in staat kritisch te redeneren, een zelfstandig professional en bewust van je maatschappelijke verantwoordelijkheid. Allemaal factoren die het beroep van verpleegkundige interessant maken.
Door te kiezen voor de Academie voor Verpleegkunde kun je functioneren op zowel de nationale als de internationale arbeidsmarkt. Kortom: een toekomst vol perspectief!

Start 

FastSwitch HBO-V start september , november , februari en april. Voorafgaand aan deze startmomenten is de matching al begonnen. De lesdag voor studiejaar 2023-2024 is vrijdag. Voor meer informatie over deze opleiding kun je terecht op een van onze informatieavonden. Heb je nu al interesse in dit traject? Neem dan contact met ons op via: verpleegkundedeeltijd@org.hanze.nl.

FastSwitch Verpleegkunde - student en bewoner het Hooge Heem

Praktisch

Doelgroep

Iedereen met een hbo- of wo-diploma die wil switchen naar het beroep van verpleegkundige. 

Startdata

september, november, februari en april

Kosten

Voor deze opleiding dien je collegegeld te betalen, meer informatie daarover vind je hier.

Vervolg of verdieping

Als je met succes deze opleiding hebt doorlopen, heb je recht op de titel Bachelor of Science. Wil je na deze opleiding doorstuderen? Met een HBO-V diploma en minimaal twee jaar werkervaring kun je kiezen voor de masterstudie Advanced Nursing Practice van de Hanzehogeschool. Je kunt na je bacheloropleiding ook kiezen voor de Master Healthy Ageing Professional.

Contactpersonen

Is FastSwitch HBO-V iets voor jou en wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar: verpleegkundedeeltijd@org.hanze.nl.

Bijzonderheden

FastSwitch HBO-V is onderdeel van FastSwitch en richt zich op de zorgsector. Het is een landelijk initiatief van het LLO-platform van de Vereniging Hogescholen met als doel samen een maatschappelijke bijdrage te leveren aan een Leven Lang Ontwikkelen.

Met FastSwitch HBO-V maken opleider en werkgever een carrièreswitch mogelijk waarbij de switcher een efficiënte, verkorte omscholing op maat ontvangt. Het FastSwitch-keurmerk staat voor flexibele hbo-omscholingsprogramma’s met een persoonlijk leerprogramma en mogelijke versnellingen waardoor de switcher snel van toegevoegde waarde is. Publieke hogescholen die deze aspecten goed geïntegreerd hebben, krijgen het FastSwitch-label toegekend. Het label is een officiële erkenning van de extra voordelen van dit omscholingsprogramma.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top