Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Ad-generiek 4 ‘Afstuderen’

Algemeen

Wil jij jezelf door ontwikkelen als sportprofessional op Hbo-niveau? Kies dan voor één van de Ad-generieke modules van de Ad-Sport Parttime.

Als je een Ad-diploma wilt behalen, dan moet je in ieder geval alle 4 de Ad-generieke modules doorlopen. Deze 4 generieke modules zijn voor ieder profiel hetzelfde.

Uitgebreid

Als je de gehele Ad-sport doorloopt en een Hbo-diploma associate degree wilt behalen doorloop je altijd 3 fases; oriëntatiefase, hoofdfase en afstudeerfase. Voor elke fase zijn generieke modules beschikbaar. Voor de afstudeerfase is dat module 4 ‘afstuderen’ verdeeld over 4 cursussen.

In dit afstudeertraject ga je aan de slag met het ontwikkelen van een beroepsproduct en beroepsprestatie binnen de sportpraktijk. Je kan je afstudeerrol zien als die van een projectleider die van begin tot einde verantwoordelijk is voor de voorbereiding, ontwerp/ontwikkeling, uitvoering/implementatie, evaluatie/nazorg van een project in de sportwereld. Dit hele traject neemt ongeveer 840 studiebelastingsuren in beslag (30 EC). 

Je geeft tijdens je afstudeertraject vorm aan een ‘project’ door bijvoorbeeld een (aantal) sportleefstijlinterventie(s) of sporttechnische of -ontwikkelprogramma’s op te zetten, waarbij jouw rol van sportadviseur of sportcoach van toepassing is. Dit doe je aan de hand van de vier cursussen hieronder:

4.1 Plan van Aanpak

In het eerste gedeelte staat het ophalen van de vraag van de opdrachtgever centraal. Het resultaat van de uitkomsten deel je met de opdrachtgever en de afstudeerbegeleider in een plan van aanpak dat wordt gepresenteerd aan- en besproken met afstudeerbegeleider en opdrachtgever. In het afstudeerplan wordt de inrichting en uitvoering van de verandering/het traject of project beschreven.
Lees meer ….

4.2 Beroepsproduct

Het beroepsproduct is hierbij de realisering van het ontwikkelen/ontwerpen, uitvoeren en evalueren van het project. Dit uit zich in een projectrapportage waarin alle (deel)opleveringen zijn opgenomen. Dat betekent dat in het projectrapport eventuele linken zijn te maken naar draaiboeken, prototypen, filmpjes, communicatie uitingen, reactie van deelnemers, etc.
Lees meer ….

4.3 Beroepsprestatie

De beroepsprestatie is een handelingsrapportage waarin beschrijvings- en reflectiecomponenten zijn opgenomen op uitgevoerde beroepshandelingen tijdens het gehele afstudeerproces. De weg en route van de beroepsprestatie is afhankelijk van de vraag van de opdracht verlenende organisatie en de ontwikkeling van jou als student. Aan het eind staat een professionele afronding van de afstudeerperiode centraal. Je zorgt er voor dat de resultaten van de inspanningen professioneel en bruikbaar bij de opdrachtgever worden achtergelaten. De waarde van de inspanningen zitten op zowel operationeel- en/als tactisch niveau.
Lees meer ….

4.4 Eindgesprek

Het afstuderen is een individueel traject. Eea betekent dat je vroegtijdig een opdrachtgever in de sportwereld dient te vinden, die je hierbij kan faciliteren en begeleiden en natuurlijk voordeel heeft van jouw activiteiten. Ook biedt de opdrachtgever je de professionele context waarbinnen je (mee)werkt en afstudeert. Voor zij die reeds werkzaam zijn in de sportpraktijk kan er een mooie modus gevonden worden om het werken en het afstuderen te combineren, bijvoorbeeld met een opdrachtgeverschap van een werkgever.
Lees meer ….

 

 Na het volgen van de module:

  • Ben je in staat om, in afstemming met de opdrachtgever, een plan van aanpak op te stellen waarin duidelijk wordt geformuleerd wat het eindresultaat van het project inhoudt en wat er aan het einde van het traject concreet wordt opgeleverd. Er staat beschreven welke doelen gerealiseerd worden en welke factoren van invloed zijn op een succesvol verloop van het project.
  • Ben je in staat een dusdanig beroepsproduct op te leveren waar vanuit de sportpraktijk behoefte aan is en/of een sportpraktijkprobleem oplost naar tevredenheid van de opdrachtgever en overige betrokken partijen.
  • Ben je in staat een dusdanige beroepsprestatie te realiseren in het verlengde van het opgeleverde beroepsproduct waar de opdrachtgever en overige betrokken partijen tevreden over zijn en jou kenmerken als sportprofessional op Ad niveau
  • Ben je in staat met behulp van een samengesteld portfolio een eindgesprek te voeren waarin je kenbaar maakt te beschikken over de competenties behorende bij de sportprofessional op Ad niveau.

Praktisch

Doelgroep

Sport professionals of topsporter met minimaal mbo-denkniveau 4.

Deze Ad-deeltijd is zeer geschikt voor mbo’ers, met een niveau 4 diploma op zak, die verder willen studeren in combineren met werken. Of voor hbo’ers die voortijdig zijn gestopt met hun opleiding. Deze AD-parttime, of enkele modules ervan, is ook interessant voor topsporters, sportstaf, sportbeleidsmedewerkers en voor diegene die zich wil omscholen of switchen.

Met de Associate degree Sport word je opgeleid als beweegprofessional voor functies bij een sportbond, (topsport)vereniging, onderwijs, Leisure markt, commerciële gezondheidscentra, GGD ’s, sport- en leefstijlcentra, paramedische instellingen of als ZZP’er. Je verstevigt je competenties binnen je huidige beroep. Maar het is ook mogelijk om nieuwe rollen en functies te vervullen.

Instroomniveau

Na afronding oriëntatie- en hoofdfase van de Ad-sport Parttime en profiel naar keuze.

Voor het volgen van het afstudeertraject is het een voorwaarde dat je een eigen opdrachtgever en vraagstuk hebt in de sport- en beweeg sector of sociaal domein.

Startdata

Startdatum voor deze module is in overleg met de opleidingsorganisatie en logistiek.

Tijden

Flexibel, onderwijsmomenten afhankelijk van gemaakte keuzes

Duur

Variabel, afhankelijk van gemaakte keuzes.

Tijdsinvestering

Variabel, afhankelijk van gemaakte keuzes maar in z’n algemeenheid kun je uitgaan van:

  • Zelfstudie; thuis zelfstudie                    50%
  • Opdrachten; Thuis en/of werkveld       20%
  • Opdrachten in de praktijk; werkveld     20%
  • Intervisie; Instituut/docent                    10%

ETCS credits

30 EC

Kosten

Generieke module 4 ‘afstuderen’: € 3000, - (30 ec).

Je kunt je voor de cursussen niet los inschrijven. Inschrijving is alleen mogelijk per module. 

Locatie

Variabel.

Vervolg of verdieping

Met een afgeronde Ad-Sport Parttime kun je instromen in jaar 3 van de Bachelor Sportstudies.

Contactpersonen

Neem voor meer informatie over alle mogelijkheden of aanmelden contact op met Ingrid Hoijting; SportstudiesPro: hanzepro-sportstudies@org.hanze.nl.

Bijzonderheden

Hoe financier ik mijn studie? Lees hier meer over financiële regelingen. 

FAQ

Klik hier voor de meest gestelde vragen over de opleiding.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top