Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Studievoucher voor bijscholing

Studievoucher voor bijscholing

Heeft u voor het eerst studiefinanciering gekregen onder het nieuwe stelsel ('leenstelsel') voor hbo of universiteit? Dan kunt u na het behalen van uw diploma een studievoucher voor na- of bijscholing krijgen. Deze studievoucher is een 'tegoedbon' van ongeveer € 2.000,-. Het tegoed kunt u 5 tot 10 jaar na afstuderen gebruiken voor een nieuwe studie en gebruiken voor een opleiding van de Hanzehogeschool Groningen.

Voor wie?

U heeft recht op de voucher als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U heeft voor het eerst studiefinanciering voor hbo of universiteit gekregen in de periode september 2015 tot en met augustus 2019.
  • U heeft een hbo-diploma of volledig wo-diploma (bachelor + master) behaald.
  • U heeft uw diploma binnen 10 jaar behaald, gerekend vanaf uw 1e maand studiefinanciering voor het hbo of universiteit.

Voor uitgebreide informatie over de voorwaarden, kunt u terecht bij DUO

Waarvoor kunt u de studievoucher gebruiken?

Wilt u zichzelf verdiepen of specialiseren in uw vakgebied? Of wilt u het roer omgooien? Gebruik dan de voucher voor een geaccrediteerde opleiding zijn in het hoger onderwijs (voltijd, deeltijd, duaal of modulair). Het gaat hierbij om een bachelor, master of associate degree.

Hoe gebruikt u de studievoucher?

De studievoucher kunt u 5 tot 10 jaar ná uw afstuderen verzilveren.  U krijgt het bedrag niet uitbetaald, maar als korting op uw collegegeld. Als u uw diploma hebt behaald in 2018 of in 2019, dan ontvangt u eind 2019 van DUO een brief. In die brief staat vanaf welke datum u de voucher zelf kunt aanvragen.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top