Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Studievoucher voor bijscholing

Studievoucher voor bijscholing

Heeft u voor het eerst studiefinanciering gekregen onder het nieuwe stelsel ('leenstelsel') voor hbo of universiteit? Dan kunt u na het behalen van uw diploma een studievoucher voor na- of bijscholing krijgen. Deze studievoucher is een 'tegoedbon' van ongeveer € 2.000,-. Het tegoed kunt u 5 tot 10 jaar na afstuderen gebruiken voor een nieuwe studie en gebruiken voor een opleiding van de Hanzehogeschool Groningen.

Voor wie?

U heeft recht op de voucher als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U heeft voor het eerst studiefinanciering voor hbo of universiteit gekregen in de periode september 2015 tot en met augustus 2019.
  • U heeft een hbo-diploma of volledig wo-diploma (bachelor + master) behaald.
  • U heeft uw diploma binnen 10 jaar behaald, gerekend vanaf uw 1e maand studiefinanciering voor het hbo of universiteit.

Voor uitgebreide informatie over de voorwaarden, kunt u terecht bij DUO

Waarvoor kunt u de studievoucher gebruiken?

Wilt u zichzelf verdiepen of specialiseren in uw vakgebied? Of wilt u het roer omgooien? Gebruik dan de voucher voor bij- of nascholing. HanzePro heeft een ruim aanbod aan opleidingen voor professionals. U kunt hierbij denken aan bachelors, associate degrees, masters en verschillende post-hbo opleidingen en cursussen. Informatie over de verschillende opleidingen vindt u op deze site.

Hoe gebruikt u de studievoucher?

De studievoucher kunt u 5 tot 10 jaar ná uw afstuderen verzilveren.
Als u uw diploma hebt behaald in 2018 of in 2019, dan ontvangt u eind 2019 van DUO een brief. In die brief staat vanaf welke datum u de voucher zelf kunt aanvragen.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top