Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Studievoucher voor bijscholing

Studievoucher voor bijscholing

Heb je voor het eerst studiefinanciering gekregen onder het leenstelsel voor hbo of universiteit? Dan kun je na het behalen van jouw diploma een studievoucher voor na- of bijscholing krijgen. Deze studievoucher is een 'tegoedbon' van ongeveer € 2.000,-. Het tegoed kun je 5 tot 10 jaar na afstuderen gebruiken voor een nieuwe studie en gebruiken voor een opleiding van de Hanzehogeschool Groningen.

Voor wie?

Je hebt recht op de voucher als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je hebt voor het eerst studiefinanciering voor hbo of universiteit gekregen in de periode september 2015 tot en met augustus 2019.
  • Je hebt een hbo-diploma of volledig wo-diploma (bachelor + master) behaald.
  • Je hebt jouw diploma binnen 10 jaar behaald, gerekend vanaf jouw 1e maand studiefinanciering voor het hbo of universiteit.

Voor uitgebreide informatie over de voorwaarden, kun je terecht bij DUO

Waarvoor kun je de studievoucher gebruiken?

Wil je jezelf verdiepen of specialiseren in jouw vakgebied? Of wil je het roer omgooien? Gebruik dan de voucher voor een geaccrediteerde opleiding, of een deel daarvan, in het hoger onderwijs (voltijd, deeltijd, duaal, modulair of contractonderwijs).

Hoe gebruik je de studievoucher?

De studievoucher kun je 5 tot 10 jaar ná jouw afstuderen verzilveren.  Je krijgt het bedrag niet uitbetaald, maar als korting op jouw collegegeld. Nadat jouw diploma bij DUO is geregistreerd, krijg je automatisch een bericht van DUO over de voucher.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top