Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Algemeen

Binnen organisaties wordt steeds meer projectmatig gewerkt en als medewerker word je vanuit je rol vaker gevraagd om vanuit je rol mee te doen aan projecten en bij te dragen aan het gewenste projectresultaat.

Je wordt hierdoor geconfronteerd met een andere manier van werken. In plaats van taakgericht en routinematig bezig te zijn, moet je binnen een projectteam ineens  doelgericht en projectmatig aan de slag. In deze praktische cursus leer je de methoden en technieken van projectmatig werken en leer je op praktische wijze je eigen rol in de projectorganisatie te bepalen.

Na het volgen van de cursus:

  • Ben je in staat aan te geven wanneer er sprake is van een project;
  • Beschik je over de benodigde basiskennis van projectmatig werken en de projectorganisatie;
  • Kun je de succesfactoren en kenmerken benoemen van projectmatig werken;
  • Kun je een projectorganisatie beschrijven;
  • Kun je een bijdrage leveren aan het projectplan;
  • Kun je de consequenties van dit plan voor jouw eigen werkzaamheden goed uitvoeren, plannen en beheersen.

Samenwerking Hanzehogeschool en Triple Plus


Onze scholing op het gebied van projectmanagement vindt plaats in samenwerking met Triple Plus. Medewerkers van Triple Plus verzorgen trainingen projectmanagement, maar werken ook als (interim) projectleiders. Dankzij langdurige ervaring kent Triple Plus alle ins en outs van projectmanagement in de praktijk. De Hanzehogeschool heeft veel ervaring met de koppeling tussen project en organisatie. De samenwerking tussen Triple Plus en de Hanzehogeschool biedt praktische en inhoudelijke kennis van projectmanagement, maar laat ook zien hoe je een project in de context kunt inpassen.

Ook op maat voor uw organisatie

Voor alle opleidingen van HanzePro geldt dat maatwerk mogelijk is. Of denk je aan een opleiding die niet op onze website staat? Neem dan contact op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Uitgebreid

Om projecten binnen de procesgang van de eigen organisatie goed in te bedden, is het nodig om duidelijke spelregels en procedures rondom projectmatig werken af ​​te stemmen. Deze afspraken hebben direct invloed op je eigen werk en zijn erop gericht om te combineren met je huidige werk.
Met deze cursus wordt de basis gelegd voor het projectmatig opzetten en uitvoeren van opdrachten. Je krijgt processtappen en instrumenten waarmee opdrachten projectmatig kunnen worden opgezet en uitgevoerd.

Doel

De doelstelling van deze cursus is dat je als projectmedewerker of projectondersteuner kennis maakt met handige principes en methodieken van projectmatig werken. Daarnaast ga je in de cursus oefenen met een aantal casussen uit de praktijk om meer kennis te krijgen van het dynamische proces binnen projecten. Hiermee kun je tijdens en na deze cursus het geleerde in je eigen werk toepassen.

Inhoud

In deze praktijkgerichte cursus krijg je inzicht in de basisprincipes van projectmatig werken en leer je hoe de projectorganisatie werkt. Je krijgt inzicht in hoe je een projectplan kunt opstellen en leert de daar uit voortvloeiende activiteiten voor jouw rol helder te krijgen. Vervolgens zal er aandacht worden besteed aan het goed leren plannen en beheersen van je tijd, wat van groot belang is om projectmatig werken goed te laten aansluiten bij jouw overige werkzaamheden. Vanuit een aantal praktijkvoorbeelden ga je oefenen om goed te leren samenwerken binnen projecten. Hierbij draait het om de diverse rollen binnen het projectteam en de bijbehorende behorende taken en verantwoordelijkheden. Ook wordt bekeken welke elementen een projectteam succesvol maken.

Projectmatig Werken maakt deel uit van de post-hbo opleiding Projectmanagement

Praktisch

Doelgroep

De cursus projectmatig werken is bij uitstek geschikt voor projectmedewerkers en -ondersteuners die vaker worden betrokken bij het projectmatig werken.

Instroomniveau

  • Mbo+
  • Hbo

Startdata

14-03-2022 | Maandagavond
20-09-2022 | Dinsdagavond

Tijden

18.30-21.30 uur

Duur

Avondopleiding: 5 avonden inclusief tentamen

Tijdsinvestering

55 studiebelastingsuren, inclusief bijeenkomsten.

Kosten

Maart 2022
€1.122,-

September 2022
€1.166,-


exclusief literatuurkosten: ongeveer €50,-

Financiële regelingen
Hier vind je regelingen die financieel voordeel kunnen opleveren voor jou of jouw werkgever. Deze regelingen kunnen het je soms net even iets gemakkelijker maken om jouw opleidingswens in vervulling te laten gaan.

Locatie

Groningen, locatie HanzePro, Zernikeplein 7

Afronding

De cursus wordt afgesloten met een tentamen. Je ontvangt een certificaat van HanzePro.

Contactpersonen

Medewerker opleidingen: Ankelien Werkman
Telefoon (050) 595 7058
a.m.j.werkman@pl.hanze.nl

Productmanager: Annelieke van Berkel
Telefoon (050) 595 7072
managementorganisatie@org.hanze.nl

Bijzonderheden

Deze cursus maakt deel uit van de post hbo-opleiding projectmanagement.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top