Overslaan en naar hoofdcontent gaan
Meld je aan voor de Informatieavond op 20 april 2023

Projectmanagement voor projectleiders

Algemeen

Steeds vaker worden veranderingen in organisaties als projecten uitgevoerd. Als projectleider wil je je project succesvol afronden. Maar hoe doe je dat en hoe krijg je alle teamleden mee? In deze leergang leer je de basis, methodes en technieken van projectmanagement kennen. Je start met het studieonderdeel projectmatig werken en vervolgens het studieonderdeel projectcompetenties.

Projectmatig werken: een basis voor het projectmatig opzetten, beheren en afronden van opdrachten. De theorie wordt meer gekoppeld aan de praktijk;
Projectcompetenties: je werkt aan je competenties om grip te kunnen houden op een project.

Deze leergang is zeer geschikt voor mensen die zich willen ontwikkelen in de principes van projectmanagement. De leergang biedt je een gedegen theoretische kennis van zowel de 'harde' instrumentele kant als de 'zachte' sociale kant van projectmanagement.

Na het volgen van de leergang:

  • kun je methodieken toepassen die ervoor zorgen dat een project beheersbaar blijft qua tijd, kosten en kwaliteit;
  • beheers je methoden en technieken voor projectplanning, -besturing en kwaliteitsbewaking;
  • heb je kennis van budgettering binnen een project;
  • beheer je de basisprincipes van projectleiderschap en het beheer van projectteams;

 

Ook op maat voor jouw organisatie

Voor alle opleidingen van HanzePro geldt dat maatwerk mogelijk is. Of denk je aan een opleiding die niet op onze website staat? Neem dan contact op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Uitgebreid

De leergang Projectmanagement voor projectleider van HanzePro geeft je een uitstekend instrument om veranderingen binnen een organisatiestructuur en effectief tot stand te brengen. In het speelveld van de markt moeten organisaties altijd in beweging blijven. Stilstand is achteruitgang. Bij beweging veranderen. Veel veranderingen hebben een projectmatig karakter en hebben te maken met kosten- en kwaliteitsbeheersing. korte projecten slagen. daarom moet altijd een zo optimale projectomgeving worden gecreëerd. De principes van projectmanagement helpen om een ​​project met een goed resultaat af te sluiten.

Doel

Projectmanagement voor het opzetten van een succesvolle opzet en uitvoering van projecten. Je kunt anticiperen op de (financiële) risico's die verbonden zijn aan het werken in en met projecten. Tevens werk je aan je eigen competenties als projectleider en kun je interventies toepassen.

Inhoud

Je krijgt inzicht in de aspecten en processen die spelen in projecten. Je hebt kennis van de definities van een project, projectmanagement en programmamanagement en je leert gebruik te maken van methoden die ervoor zorgen dat een project beheersbaar blijft (tijd, budget, kwaliteit). In de leergang wordt ingegaan op zaken als analyse van de projectomgeving, planmatig werken, beslismomenten, fasering, projectsystematiek, aansturing van mensen en interventies. Je leert methoden en technieken, zoals planning en indelingstechnieken en technieken om het project binnen het budget te houden. Je leert hoe je op de juiste keuzes voorlegt aan de opdrachtgever. Je leert hoe een projectplan eruit moet zien. Er wordt uitgebreid ingegaan op de samenstelling van een projectteam en teamdynamiek. Ook wordt er gekeken welke elementen een team succesvol maken.

Praktisch

Doelgroep

Projectmedewerkers en (startende) projectleiders.

Instroomniveau

  • MBO+
  • HBO

Startdata

13-03-2023 | Maandagavond
19-09-2023 | Dinsdagavond

Tijden

18.30 - 21.30 uur

Duur

12 avonden inclusief 2 tentamens

Tijdsinvestering

133 studiebelastingsuren, inclusief lesavonden

Kosten

€ 2.640,- (maart 2023)
€ 2.799,- (september 2023)

Exclusief bijkomende literatuurkosten: ongeveer €75, -

Financiële Regelingen
Hier vind je regelingen die financieel voordeel kunnen opleveren voor jou of jouw werkgever. Deze regelingen kunnen het je makkelijker maken de opleiding te volgen.

Locatie

Groningen, locatie HanzePro, Zernikeplein 7

Afronding

De leergang wordt afgerond met twee tentamens. Je ontvangt een certificaat van HanzePro.

Contactpersonen

Medewerker opleidingen: Ankelien Werkman
Telefoon (050) 595 7058
a.m.j.werkman@pl.hanze.nl

Productmanager: Annelieke van Berkel
Telefoon (050) 595 7072
managementorganisatie@org.hanze.nl

Bijzonderheden

Deze opleiding maakt deel uit van de post-hbo opleiding Projectmanagement . 

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top