Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Algemeen

De poppetjes op de juiste plaats en een stappenplan volgen? Als projectleider weet je natuurlijk dat projectmanagement wel wat meer inhoudt. Een project moet kunnen meebewegen en -groeien met ontwikkelingen in de organisatie en in de markt. De post-hbo opleiding Projectmanagement van HanzePro biedt je de kans een gedreven projectleider te zijn die het project, de medewerkers en de omgeving naar een hoger niveau kan tillen.

Na het volgen van de opleiding:

  • heb je brede kennis van projectmanagement en ken je de nieuwste ontwikkelingen
  • initieer, leid, implementeer en evalueer je projecten
  • ben je inzetbaar bij verschillende projecten op diverse plekken in je organisatie
  • zie je een project in relatie tot bedrijfskundige aspecten van de organisatie en kun je dit project met de principes van projectmanagement

Samenwerking Hanzehogeschool en Triple Plus


De post-hbo Projectmanagement is een samenwerking van Hanzehogeschool en Triple Plus . Medewerkers van Triple Plus geven trainingen projectmanagement maar werken ook als (interim) projectleider. Zij kennen van alle ins en outs van projectmanagement in de praktijk. De samenwerking tussen Triple Plus en HanzePro biedt jou dus praktische en inhoudelijke kennis van projectmanagement maar laat ook zien hoe je een project in de organisatie kunt inpassen.

 

Opleiding op maat

Wil je liever incompany? Of denk je aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor wetgeving dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Uitgebreid

Projectmatig werken in dat je snel kunt spelen op veranderingen in de markt en maatschappij. Daarom kiezen voor meer organisaties voor deze manier van werken. Tijdens de opleiding post-hbo Projectmanagement verbreed en verdiep je jouw competenties als projectleider. Je koppelt je kennis van projectmatig werken aan de bedrijfskundige praktijk, zodat je een bijdrage kunt leveren aan innovatie en verandering in jouw organisatie.

Doel

Je hebt de kennis en vaardigheden om een ​​project te leiden, projectmedewerkers aan te sturen en het project te plaatsen in de context van de organisatie en de omgeving. Je kunt grote, complexe projecten leiden.

Negen principes van projectmanagement

Resultaatgerichtheid, ontwikkelbenadering, gebruikersparticipatie, aanpak, projectvisie, belangen, hoger doel, adviseur, leiderschap.

HanzePro en Triple Plus weten dat deze principes een projectmanager ondersteunen bij het leiden van projecten. De ene keer gebruik je het ene principe, de andere een andere en wanneer gewenst, gebruik je meerdere principes door elkaar. Daarom verwerf je tijdens de post-hbo Projectmanagement niet alleen de NCB-competenties, maar ontwikkel je ook deze negen principes.

Opbouw

De post-hbo Projectmanagement bestaat uit twee modules. In module 1 staat projectmatig beheer centraal, in module 2 bedrijfskundig beheer. Je sluit af met een zelfreflectie.

Samen met maximaal 16 studenten uit diverse organisaties volg je de lesbijeenkomsten. Tijdens de leergroepbijeenkomsten ga je dieper in op de verbinding tussen jouw project en de bedrijfskundige aspecten van je organisatie en projectomgeving. Doel is dat gouden en adviseren. Je medestudenten uit diverse organisaties, consequent je verschillendes en praktische leren visie leren kennen.
Verder zijn er coachinggesprekken waarin je studie maar ook samen met mede onder begeleiding kijkt naar je professionele ontwikkeling.

Je begint de opleiding met een nulmeting van je competenties. De nulmeting en het eindprofiel vormen de basis voor jouw studietraject. Dat omvat dat de opleiding altijd goed aansluit bij jouw riet verkregen en die waar je aan gaat werken.

Inhoud

Module 1: Projectmatig werken

1. Projectmatig: je legt een praktische basis voor het opzetten, beginnen en werken van opdrachten. De theorie wordt zo veel mogelijk aan de praktijk.
2. Projectcompetenties: je werkt aan je competenties om een ​​project te leiden.
3. Projectmethodieken en principes: vanaf dit studieonderdeel werk je aan je eigen project. Je leert een projectkaart te maken van je project en maakt kennis met de negen principes. Je leert verschillende methoden en technieken kennen.

De onderdelen 1 en 2 (Projectmatig werken en Projectcompetenties) kun je ook als cursus volgen.

Module 2: Bedrijfskundig management
1. Strategie: je leert jouw visie en aanpak van het project te verantwoorden in je organisatie. Je leert ook vanuit het perspectief van de organisatie naar jouw project te kijken.
2. Diagnosemodellen: je leert nieuwe diagnosemodellen (zoals stakeholdersanalyse, risicoanalyse, kwaliteitsreview en impactanalyse). Welk model adviseur jij voor een bepaald project?
3. Organisatiekunde: hoe is jouw organisatie georganiseerd en op welke wijze verleden jouw project daar in?
4. Verandermanagement: je gaat het verband leggen tussen de negen principes en je (verworven) competenties. Wat zijn de succesfactoren voor jouw project?

Toetsing
Projectmatig werken en Projectcompetenties worden afgesloten met een toets. Latere schrijf je voor de verschillende studieonderdelen theses, gebaseerd op je eigen project. In module 3 vormen deze de basis voor de eindreflectie die je gaat schrijven, met vragen over jezelf en je rol als projectleider.

Praktisch

Doelgroep

Projectleiders die verder willen groeien in projectmanagement. Maar ook managers, adviseurs en beleidsmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor één van meerdere projecten.

Instroomniveau

  • Mbo4 + enige jaren werkervaring als projectleider
  • Hbo
  • Een vereiste is dat je na de eerste 2 studieonderdelen een project leidt.

Startdata

14-03-2022 | Maandagavond
20-09-2022 | Dinsdagavond

Tijden

18.30-21.30 uur

Duur

Ruim 15 maanden

Tijdsinvestering

557 studiebelastingsuren, inclusief bijeenkomsten (8-12 uren per week)

Kosten

Maart 2022
€6.525,- voor de gehele opleiding

September 2022
€6.785,- voor de gehele opleiding


literatuurkosten ongeveer €250, -

Financiële regelingen
Hier vindt u financiële voordelen kunnen voor jou of jouw werkgever. Deze regelingen kunnen het je soms net even iets maken om jouw opleidingswens in vervulling te laten gaan.

Locatie

Groningen, locatie HanzePro, Zernikeplein 7

Afronding

Als je met succes de opleiding afrondt, ontvang je het geaccrediteerde post hbo-diploma Projectmanagement van de Stichting Post-HBO Nederland en word je opgenomen in het landelijk CPION register.

Contactpersonen

Medewerker opleidingen: Ankelien Werkman
Telefoon (050) 595 7058
a.m.j.werkman@pl.hanze.nl

Productmanager: Annelieke van Berkel
Telefoon (050) 595 70 72
managementorganisatie@org.hanze.nl


 

Bijzonderheden

De opleiding voldoet aan de NCB-competenties (Nederlandse Competence Baseline).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top