Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Algemeen

Veel scholen hebben de beschikking over een eigen klimwand, andere bezoeken een klimhal. Lessen aan beginnende klimmers zijn complex. En, dat je zelf goed kunt zekeren en klimmen kan niet worden beschouwd als een voldoende bekwaamheid voor het verzorgen van een klimles aan beginners.

Ben je bekwaam genoeg als je als docent al jaren klimles en een attractieve lessenreeks klimmen aanbiedt? Het handelen van de LO-docent wordt getoetst aan het ‘zorgvuldigheidsbeginsel’. Vanuit het beginsel tot zorgvuldig en professioneel handelen mag een passend opleidingsniveau verondersteld worden.

In de scholing ‘klimwand in het onderwijs’ van HanzePro Pro Sportstudies wordt hier ruimschoot aandacht aan besteed. Bovendien wordt het SKBO-IT certificaat behaald.

Na het volgen van deze cursus Klimwand in het onderwijs:

Na het volgen van de cursus ben je als docent LO bekwaam genoeg om zelfstandig activiteiten op de klimwand aan te bieden in je eigen beroepssituatie. Ook kan worden vastgesteld of je voldoende competent bent om in aanmerking te komen voor het certificaat SKBO-IT en afhankelijk van de uitkomst van de toetsing het certificaat kan worden toegekend.

Uitgebreid

Veel vakleerkrachten bewegingsonderwijs geven les op de klimwand van de school of in een klimcentrum. Elke docent LO is ook bevoegd tot het verzorgen van lessen bewegingsonderwijs, maar ben je dan ook automatisch bekwaam genoeg?

Lessen aan beginnende klimmers zijn complex. Daarom is het hanteren van de veiligheidscyclus tijdens de klimles van enorm belang. Het automatisch uitvoeren van die veiligheidscyclus vraagt om routines en standaardisering en dus vaak doen en herhalen. Daarom is het goed de routines af en toe op te frissen, want het handelen van jouw als LO-docent wordt altijd getoetst aan het ‘zorgvuldigheidsbeginsel’. Vanuit het beginsel tot zorgvuldig en professioneel handelen mag een passend opleidingsniveau verondersteld worden. Op kinderen en beginners berust namelijk vanuit onze wetgeving een bijzondere zorgvuldigheid!

In de scholing ‘klimwand in het onderwijs’ van HanzePro Pro Sportstudies wordt hier ruimschoot aandacht aan besteed. Bovendien wordt het SKBO-IT certificaat behaald. Iemand met het certificaat SKBO heeft de moeite genomen en kan laten zien dat hij zich op een adequate en erkende manier heeft geschoold. Dat is zorgvuldig!

Praktisch

Doelgroep

Vakleerkrachten bewegingsonderwijs met ruime ervaring in het verzorgen van klimlessen. 

Instroomniveau

  • Je hebt een lesgeefbevoegdheid voor het verzorgen van het vak lichamelijke opvoeding (l.o.); 
  • Je hebt ervaring met het lesgeven op een klimwand;
  • Je bent bekend met en beheerst het zekeren met de zekeracht, de tuber, de HMS en de Grigri; 
  • Je bent bekend met en beheerst het direct en indirect inbinden, het zekeren aan de wand; 
  • Je bouwt je klimles zodanig op dat veiligheid in alle details is gewaarborgd. 

 

Startdata

15-04-2022 | Deze scholing kan in-company, op uw eigen klimwand en met de eigen vaksectie. Of tijdens onze open training op ons eigen Instituut voor Sportstudies te Groningen. De startdatum van een in-company cursus wordt in overleg gepland. De open klimcursus start 15 april ‘22

Overige data

De cursusdata voor een in-company worden in overleg gepland.

De open klimcursus wordt gegeven op de vrijdagmiddag:

15 april ’22; 13.00 – 16.00 uur
22 april ’22; 13.00 – 16.00 uur
29 april ’22; 13.00 – 16.00 uur
6 mei ’22; 13.00 – 16.00 uur
13 mei ’22; 13.00 – 16.00 uur
20 mei ’22; 13.00 – 16.00 uur

Tijden

13.00 – 16.00 uur

Duur

Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op de vrijdagmiddag.

Tijdsinvestering

6 bijeenkomsten van 3 uur.

Kosten

€ 450,00 per pers. (open klimcursus)

Voor een in-company klimcursus wordt een offerte opgesteld.

Locatie

Instituut voor Sportstudies; Groningen.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 personen

Afronding

Afhankelijk van resultaat van de toetsing kan het SKBO-IT certificaat worden behaald.

Contactpersonen

Voor informatie kun je terecht bij Ingrid Hoijting: LLL-sportstudies@org.hanze.nl

Bijzonderheden

Uiterste inschrijfdatum voor de open klimcursus is 31 maart ‘22.

Hoe financier ik mijn ontwikkeling?:

Lees hier meer over financiële regelingen. 

Maatwerk

Wij merken steeds vaker dat we benaderd worden voor het leveren van maatwerk in de vorm van een gerichte training of scholing voor eigen medewerkers. Uiteraard zijn hiervoor mogelijkheden.

Samen bekijken we waar, hoe en met welke expertise we kunnen helpen. Vragen over maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met HanzePro Pro Sportstudies; Robert den Dunnen via telefoonnummer 0655714321 of mail: r.j.k.den.dunnen@pl.hanze.nl

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top