Overslaan en naar hoofdcontent gaan

EHBO basis

Algemeen

Hoe meer mensen met kennis van eerste hulp en reanimatie, hoe groter de kans dat een persoon in nood snel en doeltreffend kan worden geholpen. Hiermee wordt de veiligheid in het algemeen vergroot. Op werk, tijdens sporten, thuis maar ook op straat. Uiteraard kun je bij HanzePro Sportstudies terecht om verschillende eerst hulpvaardigheden te leren en te onderhouden, zodat je goed voorbereid op pad kan. Wij bieden de basis Medic first Aid en de jaarlijkse herhalingstraining aan en maken gebruik van gecertificeerde trainers. Medic First Aid is één van de bekendste EHBO-opleiders en certificeerder ter wereld.

Deze basistraining eerste hulp (Basic Life Support) is verdeeld over 2 dagdelen en bestaat formeel uit de onderwerpen die te maken hebben met acute eerste hulp ofwel levensbedreigende situaties.

Naast de training EHBO basis biedt HanzePro ook de herhalingstraining aan. Klik hier voor de training EHBO Herhaling.

Na het volgen van deze basistraining EHBO:

Heb je als ‘first responder’ voldoende handvatten om binnen de eerste minuten na een ongeval snel en effectief op te kunnen treden en helpen, tot aan het moment waarop de hulpverlening wordt overgenomen door de gewaarschuwde professionele hulpverleningsdiensten.

Uitgebreid

De basistraining eerste hulp (Basic Life Support) is verdeeld over 2 dagdelen en bestaat formeel uit de onderwerpen die te maken hebben met acute eerste hulp ofwel levensbedreigende situaties; eerste hulpzorg; luchtweg; ademhaling; circulatie; levensbedreigende bloedingen en shock.

In de training zitten onderwerpen als reanimatie+AED, verstikking, bloedingen, etc. Dit zijn verplichte onderwerpen in elke EHBO-cursus. Sinds afgelopen jaar is nieuw toegevoegd in de basistraining (en de herhaling) de onderwerpen:

  • Catastrofale bloedingen (vanaf nu vast onderdeel in de EHBO) “stop de bloedingen” 
  • ABCD-methode, een terminologie- en methodische vertaalslag van burger-EHBO naar professionele hulp, om samenwerking en daarmee kwalitatieve hulp te verbeteren. 

In het 2e dagdeel kan, naast de formele inhoud, ook meer op vraag van de cursisten getraind worden. Bijvoorbeeld meer gericht op kinderen betreffende gewone kwetsuren en ziekte.

De training is ontwikkeld conform de inhoud en eindtermen van de richtlijnen van de NRR en ERC.

Praktisch

Doelgroep

Iedereen die zich in wil zetten om de veiligheid op werk, tijdens sporten, thuis en op straat te vergroten.

Instroomniveau

Enthousiast om de veiligheid op werk, tijdens sporten, thuis en op straat te vergroten.

Overige data

100% aanwezigheid verplicht

Tijden

* locatie Heerenveen

- dinsdag 12- en 19 december 2023, 18.00 - 22.00 uur

* locatie Groningen (Instituut voor Sportstudies)

- dinsdag 09- en 16 april 2024, 18.30 - 22.30 uur

Duur

De EHBO basis bestaat uit 2 dagdelen.

Tijdsinvestering

2 x 4 uur.

ETCS credits

N.v.t.

Kosten

€ 135,00 per persoon.

Locatie

Heerenveen

Aantal deelnemers

Minimaal 10 personen- maximaal 14 personen

Afronding

Een kennis- en een vaardigheidstoets.
Aan het eind van de EHBO-training ontvangt u een officieel MFA-pasje.

Contactpersonen

Neem voor meer informatie over alle mogelijkheden of aanmelden contact op met: 
Ingrid Hoijting, HanzePro Sportstudies via e-mail hanzepro-sportstudies@org.hanze.nl.

Bijzonderheden

Zorgverzekeraars vinden preventieve zorg steeds belangrijker. Daarom zijn er meerdere verzekeraars die een EHBO- of reanimatiecursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Raadpleeg je eigen polis. 

 

Hoe financier ik mijn ontwikkeling?

Lees hier meer over financiële regelingen. 

Maatwerk

Wij merken steeds vaker dat we benaderd worden voor het leveren van maatwerk in de vorm van een gerichte training of scholing voor eigen medewerkers. Uiteraard zijn er voor de EHBO-training ook mogelijkheden. Vragen over maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met HanzePro Pro Sportstudies; Robert den Dunnen via telefoonnummer 0655714321 of mail: r.j.k.den.dunnen@pl.hanze.nl

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top