Overslaan en naar hoofdcontent gaan
Meld je aan voor de Informatieavond op 20 april 2023

Bewegen in de openbare ruimte (leerlijn BIOR)

Algemeen

Een beweegvriendelijke openbare ruimte heeft een preventieve werking op de gezondheid van mensen, zorgt voor een betere mentale gezondheid, stimuleert de ontwikkeling van kinderen en kan bovendien een socialiserende functie hebben.

Ben jij buurtsportcoach of als professional werkzaam in de wijk en wil jij een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de stad, wijk of gemeente? Dat kan, met de leergang BIOR. Doe kennis op over beweegvriendelijke openbare ruimtes, de beleidsvertaling hiervan door de gemeente en leer hoe jij BIOR in je eigen gemeente een plek kunt geven.

 

Na het volgen van de cursus BIOR:

Ben je bekend met state-of-the-art BIOR-projecten en heb je kennis opgedaan over de beleidsvertaling van BIOR door gemeenten en provincies en hoe de relatie zich verhoudt tussen de omgevingswet en de aanpalende domeinen.

Uitgebreid

De cursus BIOR is ontwikkeld door experts op dit gebied en wordt verzorgd door HanzePro. De experts zijn docentonderzoekers van het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool en partners vanuit de innovatiewerkplaats Kennis-Lab-BIOR.

Er wordt kennis geboden over BIOR en de beleidsvertaling hiervan door de gemeente en hoe je BIOR in je eigen gemeente een plek kunt geven. Hiertoe komen in de cursus diverse thema’s aan bod zoals: de omgevingswet, openbaar groen, bewegen met de wijk, openbaar sportpark en openbaar water. Ook ga je als deelnemer tijdens de cursus aan de slag met een casus in je eigen gemeente. Hierin word je tijdens de leerlijn begeleid.

BIOR in de praktijk

Cursusdag 1: Kennis over BIOR, omgevingswet en procesaanpak. 
Cursusdag 2: Bewegen in de natuur (N+B = gezond)+ begeleiding in de procesaanpak
Cursusdag 3: Terugkoppeling en delen van voortgang. 

Je gaat tijdens de leerlijn aan de slag met een casus uit je eigen context (stad, wijk, gemeente). Hierin word je tijdens de leerlijn begeleid. Omdat niet alle gemeenten even ver zijn met het implementeren van BIOR, zullen hiertoe twee begeleidingslijnen worden aangehouden: 

(A) Het ophalen van de vraag met betrekking tot BIOR,
(B) Implementatie van een plan voor BIOR 

Afhankelijk van de lokale situatie ga jij met één van beide aan slag. In beide begeleidingslijnen krijgt burgerparticipatie een prominente plek.  

Praktisch

Doelgroep

Professionals die werkzaam zijn in de wijk en een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de stad, wijk of gemeente.

Instroomniveau

Deelname aan de cursus kan op basis van relevante werkervaring en afgeronde opleiding (mbo/hbo).

Startdata

09-02-2023

Overige data

Online kick-off 9 februari (1 uur)
1ste cursusdag 23 februari 
2de cursusdag 16 maart 
3de cursusdag 13 april

Duur

De leerlijn bestaat uit drie cursusdagen, met verplichte aanwezigheid.

Donderdagen van 09.00 – 16.00 uur (alleen laatste dag van 09.00 – 12.30 uur)

Tijdsinvestering

17,5 contacturen + 20 uren voorbereiding

Kosten

€ 385,00 per persoon (inclusief cursusmateriaal en lunch op dag 1 & 2)

Deze scholing komt mogelijk in aanmerking voor het STAP-budget. Vanaf 1 maart kunnen alle Nederlanders een individuele scholingssubsidie aanvragen tot een maximum van € 1000,00. Meer weten? Neem contact met ons op! Wij informeren je graag. Of ga naar de pagina Meer informatie over het STAP-budget

Locatie

1ste cursusdag locatie Groningen
2de cursusdag locatie Orvelte
3de cursusdag locatie Orvelte

Aantal deelnemers

minimaal 20 – maximaal 30 personen

Afronding

Als je aan de verplichtingen en de praktijk toets hebt voldaan ontvang je na deze BIOR-cursus een HBO-certificaat van de Hanzehogeschool Groningen; University of Applied Science.

Contactpersonen

Voor vragen kun je contact opnemen met: Ingrid Hoijting via e-mail: hanzepro-sportstudies@org.hanze.nl

 

Bijzonderheden

De uiterste inschrijfdatum is 1 februari 2023. Je ontvangt na deze datum bericht over toelating en informatie over de eerste bijeenkomst.

Deze opleiding is onderdeel van het aanbod van de Hanze Educatie Academie. De Hanze Educatie Academie (HEA) is een samenwerkingsverband tussen de educatieve opleidingen van de Hanzehogeschool. Het gaat hierbij om opleidingen op het gebied van onderwijs, kunst en sport. Binnen de HEA leiden we educatieve professionals (verder) op en werken we samen aan een brede benadering van educatieve vraagstukken.

Hoe financier ik mijn ontwikkeling?

Lees hier meer over financiële regelingen. 

Maatwerk

Wij merken steeds vaker dat we benaderd worden voor het leveren van maatwerk in de vorm van een gerichte training of scholing voor eigen medewerkers. Uiteraard zijn hiervoor mogelijkheden.

Samen bekijken we waar, hoe en met welke expertise we kunnen helpen. Vragen over maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met HanzePro Sportstudies; Robert den Dunnen via telefoonnummer 0655714321 of e-mail: r.j.k.den.dunnen@pl.hanze.nl

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top