Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Ad-generiek 1 ‘Perspectief op de sportwereld A’

Algemeen

Wil jij jezelf doorontwikkelen als Leefstijlcoach op Hbo-niveau? Kies dan voor deze eerste Ad-generieke module ‘Perspectief op de sportwereld van de Ad-Sport Parttime. 

Deze generieke module is de eerste van 2 modules uit de oriëntatiefase van de Ad Sport. In deze oriëntatiefase leer je de ins en outs kennen van de sportwereld. Je maakt actief kennis met verschillende perspectieven op de sportwereld.

Uitgebreid

Als je een Ad-diploma wilt behalen, dan dien je in ieder geval alle 4 de Ad-generieke modules te doorlopen die in alle profiel hetzelfde zijn. Daarnaast volg je de 3 modules die behoren bij een specifiek profiel.

De Ad-Sport is dus parttime te volgen. Je koopt losse modules in. Combineer de juiste modules en je studeert af met een Hbo-diploma voor één van de twee beroepen (leefstijlcoach of Topsport- & Talentcoach).

Deze AD-generieke module 1 is opgebouwd uit de volgende drie losse cursussen:

1.1 Sportwereld 

In deze cursus Sportwereld verdiep je je in de geschiedenis en de historische ontwikkeling van de sportwereld. Deze kennis geeft inzicht in hoe de sportwereld zoals wij die vandaag de dag kennen is ontstaan. Vanuit diverse sportorganisaties en invalshoeken worden de diverse ontwikkelingen behandeld en wordt gekeken naar vraagstukken en uitdagingen die er momenteel spelen in de sportwereld. Lees verder ....

1.2 Financieel management 

In de cursus financieel management staat de basiskennis die je als sportprofessional nodig hebt op dit vlak centraal. Na het volgen van deze module ben jij in staat om met voldoende financiële kennis aan de bestuurs- en/of (project)managementtafel plaats te nemen en het onderwerp financiën goed te kunnen volgen en waardevolle bijdragen te leveren. Een cruciaal en belangrijk aspect in de gehele sportwereld. Lees verder ....

1.3 Sport & Ethiek 

Sport wordt vaak allerlei positieve waarden toegedicht, maar er zijn ook vele ethische kwesties die deze positieve waarden en de beeldvorming beïnvloeden. Opvallend is dat wanneer het gaat om excessen – doping, commercialisering, match fixing, supportersgeweld, seksueel misbruik of frauderende bestuurders –, er vaak een ethische discussie ontstaat. Dit is niet verwonderlijk, ethiek gaat immers om ‘Wat is juist en wat niet juist?’ Om dergelijk vragen op een adequate wijze te behandelen (of beantwoorden) is een systematische benadering, welke waarden met elkaar conflicteren, een vereiste. Lees verder ....  

Praktisch

Doelgroep

Sport professionals of topsporter met minimaal mbo-denkniveau 4.

Deze Ad-deeltijd is zeer geschikt voor mbo’ers, met een niveau 4 diploma op zak, die verder willen studeren in combineren met werken. Of voor hbo’ers die voortijdig zijn gestopt met hun opleiding. Deze AD-parttime, of enkele modules ervan, is ook interessant voor topsporters, sportstaf, sportbeleidsmedewerkers en voor diegene die zich wil omscholen of switchen.  

Met de Associate degree Sport word je opgeleid als beweegprofessional voor functies bij een sportbond, (topsport)vereniging, onderwijs, Leisure markt, commerciële gezondheidscentra, GGD ’s, sport- en leefstijlcentra, paramedische instellingen of als ZZP’er. Je verstevigt je competenties binnen je huidige beroep. Maar het is ook mogelijk om nieuwe rollen en functies te vervullen.

Instroomniveau

Sport professionals met minimaal mbo-denkniveau; mbo 4 of vergelijkbaar, 21+ instroomassessment in overleg mogelijk.

Voor het volgen van een deel van de modules is het een voorwaarde dat je een eigen werk- of stageplek hebt in de sport- en beweeg sector of sociaal domein.

Na aanmelding voor de opleiding krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. Dit intakegesprek is om te checken of je voldoet aan de gestelde toelatingseisen en of je eventuele vrijstellingen verdient. In dit gesprek komt ook je stage en/of werkplek aan bod.

Startdata

Flexibel

Tijden

Flexibel, onderwijsmomenten afhankelijk van gemaakte keuzes

Duur

Variabel, afhankelijk van gemaakte keuzes

Tijdsinvestering

Variabel, afhankelijk van gemaakte keuzes maar in z’n algemeenheid kun je uitgaan van:

  • Zelfstudie; thuis zelfstudie                       50%
  • Opdrachten; Thuis en/of werkveld          20%
  • Opdrachten in de praktijk; werkveld        20%
  • Intervisie; Instituut/docent                       10%

ETCS credits

Variabel

Kosten

Generieke module 1 ‘perspectief op de sportwereld’ A: € 1500,00 (15 ec).

Je kunt je voor deze cursus niet los inschrijven. Inschrijving is alleen mogelijk per module. 

Locatie

Variabel

Contactpersonen

Neem voor meer informatie over alle mogelijkheden of aanmelden contact op met Ingrid Hoijting; SportstudiesPro: hanzepro-sportstudies@org.hanze.nl.

Bijzonderheden

Hoe financier ik mijn studie? Lees hier meer over financiële regelingen. 

 

FAQ

Klik hier voor de meest gestelde vragen over de opleiding.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top