Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Studievoucher voor bijscholing

Studievoucher voor bijscholing

Heb je voor het eerst studiefinanciering gekregen onder het nieuwe stelsel ('leenstelsel') voor hbo of universiteit? Dan kun je na het behalen van je diploma een studievoucher voor na- of bijscholing krijgen. Deze studievoucher is een 'tegoedbon' van ongeveer € 2.000,-. Het tegoed kun je 5 tot 10 jaar na afstuderen gebruiken voor een nieuwe studie en gebruiken voor een opleiding van de Hanzehogeschool Groningen.

Voor wie?

Je hebt recht op de voucher als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je hebt voor het eerst studiefinanciering voor hbo of universiteit gekregen in de periode september 2015 tot en met augustus 2019.
  • Je hebt een hbo-diploma of volledig wo-diploma (bachelor + master) behaald.
  • Je hebt je diploma binnen 10 jaar behaald, gerekend vanaf je 1e maand studiefinanciering voor het hbo of universiteit.

Voor uitgebreide informatie over de voorwaarden, kun je terecht bij DUO

Waarvoor kun je de studievoucher gebruiken?

Wil je jezelf verdiepen of specialiseren in jouw vakgebied? Of wil je het roer omgooien? Gebruik dan de voucher voor een geaccrediteerde opleiding zijn in het hoger onderwijs (voltijd, deeltijd, duaal of modulair). Het gaat hierbij om een bachelor, master of associate degree.

Hoe gebruik je de studievoucher?

De studievoucher kun je 5 tot 10 jaar ná je afstuderen verzilveren. Je krijgt het bedrag niet uitbetaald, maar als korting op je collegegeld. Als je jouw diploma hebt behaald in 2018 of in 2019, dan ontvang je eind 2019 van DUO een brief. In die brief staat vanaf welke datum je de voucher zelf kunt aanvragen.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top