Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Financiële regelingen Onderwijsprofessionals

Halvering collegegeld eerste twee jaar

Start je komende september aan een eerste- of tweedegraads lerarenopleiding, zoals de pabo? Dan wordt het collegegeld voor de eerste twee jaar gehalveerd. Zit je momenteel in het eerste jaar en start je in september aan het tweede jaar? Dan geldt de halvering niet.

Meer informatie: website Rijksoverheid Halvering collegegeld eerste twee jaar

Lerarenbeurs

Ben je al bevoegd leraar en wil je je verder specialiseren of je vakkennis vergroten? Dan kun je bij DUO een lerarenbeurs aanvragen. Je kunt de beurs krijgen voor een bachelor- of masteropleiding naar keuze. De opleiding hoeft geen lerarenopleiding te zijn.

Meer informatie: website DUO Lerarenbeurs

Tegemoetkoming leraren

Ben je student, zij-instromer of contractant en volg je een lerarenopleiding aan hbo of universiteit? Of wil je je bevoegdheid halen via een PDG-traject (pedagogisch-didactisch getuigschrift)? Dan kun je bij DUO een tegemoetkoming leraren aanvragen.

Meer informatie: website DUO Tegemoetkoming leraren

Subsidie tweede lerarenopleiding

Ben je al bevoegd leraar en wil je een tweede lerarenopleiding doen waarvoor je instellingscollegegeld moet betalen? Dan kun je de subsidie tweede lerarenopleiding aanvragen.

Meer informatie: website DUO Subsidie tweede lerarenopleiding 

Extra studiefinanciering

Ga je na een opleiding aan hbo of universiteit een voltijdse kopopleiding of educatieve master doen? En voldoe je nog aan de voorwaarden voor studiefinanciering? Dan kun je 12 maanden extra studiefinanciering aanvragen.

Meer informatie: website Extra studiefinanciering 

Subsidie zij-instroom (via werkgever)

Ben je zij-instromer in het beroep, heb je een geschiktheidsverklaring en volg je in dit kader scholing en begeleiding om een getuigschrift zij-instroom te behalen of een PDG-getuigschrift? Dan kan je werkgever van DUO een bijdrage krijgen voor je traject zij-instroom in het beroep: de subsidie zij-instroom. Dit kan tot en met 2022, daarna stopt deze regeling. Je kunt hierover informeren bij je werkgever.

Meer informatie: website DUO Zakelijk Subsidie zij-instroom

Primair onderwijs: van onderwijsondersteuner naar leraar

Ben je onderwijsassistent of lerarenondersteuner in het primair onderwijs, en wil je een opleiding op de pabo volgen? Dan kan je werkgever bij het ministerie OCW een bijdrage aanvragen van €5.000 per onderwijsassistent per jaar, gedurende 4 jaar, voor collegegeld en een aantal uren studieverlof. Je kunt hierover informeren bij je werkgever.

Meer informatie: website OCW Primair onderwijs: van onderwijsondersteuner naar leraar

Instructeursbeurs MBO

Ben je instructeur in het MBO en wil je een associate degree (AD) of een bacheloropleiding doen? Dan kun je bij DUO een instructeursbeurs aanvragen. Deze subsidie bestaat uit 2 delen: voor studiekosten en voor studieverlof. Dit is een tijdelijke regeling, die loopt van 2019 tot en met 2024.

Meer informatie: website DUO Instructeursbeurs MBO

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top