Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Projectleider Techniek

Algemeen

Wil jij weten hoe het is om een deeltijdopleiding te volgen?
Meld je aan voor het proefcollege Techniek op 18 juni!

Hbo Projectleider Techniek studeren in deeltijd? In Groningen studeren of liever vanuit huis? Volg de flexibele Associate degree-opleiding Projectleider Techniek en bepaal zelf je studievorm! We zijn al meer dan 10 jaar specialist in het online aanbieden van technisch onderwijs.

De tweejarige Associate degree-opleiding Projectleider Techniek is bedoeld voor beginnend of ervaren, technische professionals die willen doorgroeien naar een leidinggevende functie. Bijvoorbeeld als aankomend projectleider, werkvoorbereider of commercieel technicus. Ben je assertief en kritisch, hou je overzicht en blijf je rustig in elke situatie? Neem je snel de leiding als dat nodig is en gaat je dat gemakkelijk af? Dan is de deeltijdopleiding Associate degree Projectleider Techniek iets voor jou!

Meer weten over de opleiding? Vraag dan een brochure aan.

Kenmerken

 • Associate degree in deeltijd
 • Af te ronden in 2 jaar
 • Thuisstudie, klassikaal of beide
 • Doorstroom naar bachelor mogelijk
 • Start: 1 sept, 1 nov, 1 feb, 1 apr
 • Graad: Associate degree

Na het volgen van de opleiding

 • Heb je je bekwaamd op het gebied van projectmanagement.
 • Heb je je professionele vaardigheden verder ontwikkeld.
 • Ben je verzekerd van goede arbeidsperspectieven
 • Kun je verschillende functies vervullen zoals:
 • Junior/aankomend/assistent) projectleider van kleine en middelgrote projecten op technisch gebied
 • Maintenance engineer/werkvoorbereider/commercieel technicus in een technisch bedrijf
 • Meewerkend voorman/teamleider in een technisch bedrijf


Branches waarin behoefte is aan professionals die deze opleiding hebben gevolgd:

 • Advies- en engineeringsbureaus
 • Energiecentrales en netwerkbedrijven
 • Installatietechniek
 • Metaalbedrijven
 • Technologische industrie

Voorlichting vanuit de docent

 

 

Uitgebreid

Doel

Je weet als geen ander dat de engineer van morgen continu moet innoveren. Innovatie staat dan ook voorop in de Associate degree Projectleider Techniek. De opleiding richt zich op innovatie via productontwikkeling en procesverbetering én via projectmatig werken. Werkgevers in de techniek staan te springen om ervaren, goed opgeleide professionals en werken daarom graag mee aan deze opleiding.

Inhoud en opbouw

Opbouw studieprogramma
De opleiding bestaat uit 4 modules. Je begint met de basismodules:

 • Productontwikkeling
 • Procesverbetering
 • Technisch Projectmanagement


Door de drie basismodules krijg je een brede basis op het gebied van techniek en projectleiderschap. Daarnaast volg je een specifieke module, waarin jij je kunt specialiseren, gericht op de branche waarin je werkzaam bent. Je kunt kiezen uit de modules:

 • Automotive
 • Energietransitie* (Elektrotechniek / Werktuigbouwkunde)
 • Duurzaam Ondernemen (Technische Bedrijfskunde)


* Deze specialisatie geeft de mogelijkheid tot het behalen van het REWIC-diploma of certificaat Hoofdwerktuigkunde in centrales (HWTK), dat wordt erkend door de energie- en afvalbranche.

Doorstroommogelijkheden studieprogramma
Afhankelijk van de gekozen specialisatie in het tweede jaar kun je na afloop van de opleiding ook doorstromen naar de deeltijd bacheloropleidingen Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde. Het is dan mogelijk om in twee jaar tijd uw bachelordiploma te behalen.

Flexibel studeren in deeltijd

De opleiding is flexibel en modulair van opzet. Daardoor is het goed aan te passen aan uw persoonlijke situatie. U bepaalt zelf de manier van studeren.

Ervaring loont, en dat is in het onderwijs niet anders. Wij bouwen voort op 10 jaar ervaring met flexibel onderwijs. Het flexibele karakter van de opleiding maakt het mogelijk vanuit huis, vanuit uw werkplek of in een klassikale omgeving te studeren. Ook een combinatie van deze onderwijsvormen is mogelijk. De onderwijsvorm is tijdens de studie tevens gemakkelijk te wijzigen. Ons onderwijs maakt het volgen van jouw studie ook vanuit het buitenland mogelijk.

Het modulaire karakter van de opleiding maakt het mogelijk om zelf het tempo te bepalen waarin je de opleiding volgt. Je kunt alle modules achter elkaar volgen, maar het is ook mogelijk om na het afronden van één of enkele modules een pauze in te lassen.

Praktijkgericht studeren in deeltijd

De deeltijdopleiding Projectleider Techniek is zeer praktijkgericht. De studie voer je deels uit op je eigen werkplek. Zo pas je de opgedane kennis meteen toe en kun je werk en studie optimaal combineren. Beschik je niet over een relevante werkplek, dan dien je stage te lopen.

Praktisch

Doelgroep

 • Technische professionals met relevante werkervaring, die willen doorgroeien naar een leidinggevende functie, bijvoorbeeld als aankomend projectleider, werkvoorbereider of commercieel technicus.
 • Communicatief vaardige en sociale doeners, die van aanpakken weten en opbloeien in een dynamische en afwisselende omgeving.
 • Professionals die overzicht houden, rustig blijven in iedere situatie en op natuurlijke wijze de leiding nemen

 

Instroomniveau

Toelatingseisen
Havo

Profiel Natuur & Techniek
Natuur & Gezondheid (met Natuurkunde, Natuur, Leven en Technologie of Onderzoek en Ontwerpen)
Economie & Maatschappij - niet toelaatbaar
Cultuur & Maatschappij - niet toelaatbaar

 

Vwo
Profiel Natuur & Techniek
Natuur & Gezondheid (met Natuurkunde, Natuur, Leven en Technologie of Onderzoek en Ontwerpen)
Economie & Maatschappij (met Natuurkunde)
Cultuur & Maatschappij - niet toelaatbaar

 

Mbo: Niveau 4-diploma. Studenten uit de alle mbo-domeinen zijn direct toelaatbaar. Wij adviseren dringend dat je je inhoudelijk voorbereidt op de hbo-opleiding van je keuze. Dat kan op twee manieren:
1: Volg één of meerdere doorstroomkeuzedelen
2: Maak gebruik van het voorbereidingsaanbod op www.mbohbonoordnederland.nl. Je vindt hier informatie over voorbereidingscursussen, lesstof voor zelfstudie en oefenmateriaal voor Wiskunde B. Daarnaast biedt de Hanzehogeschool ook opfriscursussen Wiskunde en Natuurkunde aan.


Aanvullende toelatingsvoorwaarden: je moet minimaal 252 uur per module werkzaam zijn in een aan de studie verwante functie en bedrijf.

21+ regeling: Ouder dan 21 en niet de juiste vooropleiding? Na een toelatingsonderzoek waarin uw kennis van Wiskunde, Nederlands en Natuurkunde getoetst wordt, ben je mogelijk alsnog toelaatbaar. Voor informatie over de toelatingstoetsen zie toelatingstoetsen.

Startdata

01-09-2024
01-02-2025

Overige data

De deeltijd(avond)opleiding start ieder jaar per 1 september. De afstandsvariant start, bij voldoende deelname, ook in november, februari en april.

Tijden

Maandag- en donderdagavond van 18:00 tot 22:00 uur en incidenteel op andere momenten. Voor de afstandsvariant gelden na de startdag twee verplichte contactdagen per studiejaar.


Toetsing
Toetsen worden online ’s avonds afgenomen.
Als student moet je beschikken over een computer met webcam of camera, microfoon en goed werkend internet.

Duur

Gemiddeld een halfjaar per module, totale duur minimaal 2 jaar. Heb je de juiste vooropleiding, werk je op mbo+-niveau en heb je minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring? Dan kun je bij ons een assessment doen om te bepalen of we de studie kunnen verkorten of verlichten.

Tijdsinvestering

De studielast is ongeveer 20 tot 25 uur per week, waarvan 8 college-uren per week, bij een studietempo van één module per half jaar.

Kosten

Zie hanze.nl/collegegeld.

Er zijn diverse regelingen die voordeel kunnen opleveren voor jou of jouw werkgever. Neem contact op om te kijken welke financiële regelingen voor je van toepassing zijn.

Locatie

Groningen of op afstand.

Afronding

Per module ontvang je een certificaat. Heeft u alle vier modules afgerond, dan ontvang je het geaccrediteerde diploma Associate degree Projectleider Techniek.

Vervolg of verdieping

Afhankelijk van de gekozen specialisatie tijdens deze opleiding kun je doorstromen naar de hoofdfase van de Bachelor deeltijdopleidingen Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde.

Contactpersonen

Neem contact op met het secretariaat Deeltijd Engineering via (050) 595 2063 of info.eng.dt@org.hanze.nl

 

Be an Engineer

Deze opleiding kun je volgen als je meedoet aan Be an Engineer.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top