Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Sportwereld

Algemeen

In deze cursus Sportwereld verdiep je je in de geschiedenis en de historische ontwikkeling van de sportwereld. Deze kennis geeft inzicht in hoe de sportwereld zoals wij die vandaag de dag kennen is ontstaan. Vanuit diverse sportorganisaties en invalshoeken worden de diverse ontwikkelingen behandeld en wordt gekeken naar vraagstukken en uitdagingen die er momenteel spelen in de sportwereld

Na het volgen van de module:

  • Heb je inzicht in hoe de huidige sportwereld die een zeer breed en gevarieerd karakter heeft tot stand is gekomen, op basis van historische ontwikkelingen
  • Ben je in staat verschillende redenen die deelnemers kunnen hebben om aan sport deel te nemen, passief of actief, te benoemen.
  • Je kan de belangen van diverse maatschappelijke partijen rondom sport te beschrijven
  • Ben je in staat om ontwikkelingen die gaande zijn binnen het sportdomein te benoemen en aan te geven wat dit betekent voor individuen, organisaties en maatschappij.
  • Ben je in staat de sportkennis te gebruiken in maatschappelijke discussies om standpunten vanuit diverse kanten te belichten en je eigen standpunt daarbij beargumenteerd in te nemen
  • Heb je een beeld gevormd wat jouw visie op de huidige sportwereld en de rol die jij daar als toekomstig sportprofessional in kan en wil nemen.

Uitgebreid

Centraal bij deze cursus staan de sportfamilie (het brede en diverse karakter van sport & bewegen), het dubbelkarakter van sport (eigenheid van verschillende verschijningsvormen van sport versus de sociaal-maatschappelijke inbedding van sport) en de vraag wat de betekenis en uitingsvorm van sport is afhankelijk van de deelnamemotieven en (sub)culturele verschillen van (groepen) deelnemers.

Deze cursus, met een relatief grote kenniscomponent, is geheel zelfstandig te volgen en is verplicht onderdeel van de Hbo-opleiding Associate Degree Sport. Sportwereld kent relaties met veel verschillende andere cursussen zoals bijvoorbeeld sportorganisatieadvies, sportmarketing, etc.

Praktisch

Doelgroep

De sportprofessional met minimaal mbo-denkniveau 4.

Instroomniveau

Minimaal mbo of havo/vwo of gelijkwaardig. Eventueel kan gebruik worden gemaakt van de 21 + regeling, neem daarvoor contact op met de opleiding. 

Startdata

13-09-2023

Overige data

Online contactmomenten voor deze cursus worden, zolang de cursus duurt, altijd gepland op een woensdagmiddag tussen 15.30 – 17.30 uur.

Duur

Inschrijving geldt één jaar, incl. 2 tentamenmogelijkheden (op aanvraag)

Tijdsinvestering

140 studiebelastingsuren, bestaande uit het bestuderen van literatuur. Er worden opdrachten, online flitscolleges en Q&A sessies geboden ter ondersteuning van deze zelfstudie.

Variabel, afhankelijk van gemaakte keuzes maar in z’n algemeenheid kun je uitgaan van:

Zelfstudie; thuis zelfstudie                          50%
Opdrachten; Thuis en/of werkveld             20%
Opdrachten in de praktijk; werkveld           20%
Intervisie; Instituut/docent                          10%

ETCS credits

 5 EC

Kosten

Prijs: €525,- per persoon.

Bij de afname van een module krijg je op iedere bijbehorende cursus € 25,- korting.

Locatie

Online 

Aantal deelnemers

Kan individueel en als groep gevolgd worden

Afronding

Tentamen (multiple choice).

Bij positief afsluiten van deze cursus wordt een Hbo-waardig certificaat afgegeven.

Vervolg of verdieping

Evt. kan deze cursus vervolgd worden met (parttime) pakketkeuzes t.b.v. het hbo-diploma  Associate degree Sport. Ga voor meer informatie over deze opleiding naar de algemene pagina van de Ad Sport - parttime.

Contactpersonen

Neem voor meer informatie over alle mogelijkheden of aanmelden contact op met: 
Ingrid Hoijting, HanzePro Sportstudies via e-mail hanzepro-sportstudies@org.hanze.nl

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top