Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Sportperformance

Algemeen

De cursus sportperformance behandelt de basiselementen van het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van trainingsprogramma’s en plannen ten aanzien van actieve sporters. Deze plannen moeten op fysiologische, psychologisch en pedagogisch-didactische juiste basiskennis gebaseerd zijn. Om mensen te begeleiden in het verbeteren van sportprestaties en/of vitaliteit is het van belang kennis en inzicht te hebben in trends en ontwikkelingen op het gebied van trainingsleer.

Na het volgen van deze cursus:

  • Kun je theorieën en methodes toepassen gericht op het aanpakken van praktische vragen op het gebied van het verbeteren van sportprestaties en vitaliteit.
  • Je kunt individuen en (doel)groepen begeleiden, coachen en motiveren in de realisatie van sport- en beweegconcepten.

Uitgebreid

In deze cursus wordt het theoretisch kader aangereikt waarmee de leefstijlbegeleider en de topsporttalentcoach de benodigde kennis op doet op het gebied van prestatieverbetering. De kennis die wordt aangereikt heeft een theoretisch en algemeen geldend karakter; dat wil zeggen dat deze kennis niet zo sterk verandert door de jaren heen. De opgedane kennis in deze cursus geeft hiermee een stevige basis voor de lange termijn.

De opgedane kennis in deze cursus legt een inhoudelijke basis op het gebied van fysiologie, anatomie en trainingsleer, met mogelijk kort aandacht voor biomechanica (bewegingsleer) en voeding. In deze cursus leer je hoe je een sporter/ cliënt kan voorbereiden op het leveren van een sportprestatie passend bij het eigen niveau of een verbetering van de fitheid.

Je leert een 0-meting maken van een sporter/cliënt om het instapniveau te bepalen, op basis hiervan een trainingsplan opstellen, trainingssessies te begeleiden en de voortgang te monitoren (bijv. door het gebruik van sportapps).

In deze cursus ligt de nadruk op het theoretische aspect van eerdergenoemde onderwerpen en een vertaling naar een praktijksituatie.

Praktisch

Doelgroep

Sportprofessionals met minimaal mbo-denkniveau 4

Instroomniveau

Minimaal mbo of havo/vwo of gelijkwaardig. Eventueel kan gebruik worden gemaakt van de 21 + regeling, neem daarvoor contact op met de opleiding    

Startdata

22-11-2023

Overige data

Contactmomenten doormiddel van werkcolleges en online Q&A’s. Voor deze cursus worden altijd gepland op de woensdag middagen tussen 15.30 – 17.30 uur.

Duur

Inschrijving geldt één jaar, incl. 2 tentamenmogelijkheden (op aanvraag)

Tijdsinvestering

140 studiebelastingsuren, bestaande uit werkcolleges, online flitscolleges, templates, schema’s, checklists etc.  En er worden online Q&A’s geboden ter ondersteuning van deze opdracht.

 Afhankelijk van gemaakte keuzes maar in z’n algemeenheid kun je uitgaan van:

Zelfstudie; thuis zelfstudie                          50%
Opdrachten; Thuis en/of werkveld             20%
Opdrachten in de praktijk; werkveld           20%
Intervisie; Instituut/docent                          10%

ETCS credits

 5 EC

Kosten

Prijs: €525,- per persoon

Bij de afname van een module krijg je op iedere bijbehorende cursus € 25,- korting.

Locatie

Soms online en soms bij Instituut voor Sportstudies, Hanzehogeschool Groningen, Zernikeplein 17 in Groningen.

Aantal deelnemers

Kan individueel en als groep gevolgd worden

Afronding

Schriftelijk tentamen.

Bij positief afsluiten van deze cursus wordt een Hbo-waardig certificaat afgegeven.

Vervolg of verdieping

Evt. kan deze cursus vervolgd worden met (parttime) pakketkeuzes t.b.v. het hbo-diploma Associate degree Sport. Ga voor meer informatie over deze opleiding naar de algemene pagina van de Ad Sport - parttime.

Contactpersonen

Neem voor meer informatie over alle mogelijkheden of aanmelden contact op met: 
Ingrid Hoijting, HanzePro Sportstudies via e-mail hanzepro-sportstudies@org.hanze.nl

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top