Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Financiële regelingen voor Zorg en Welzijn

O&O-fondsen Zorg

O&O-fondsen kunnen helpen bij subsidieaanvragen voor opleidingen, en soms zelf financiële ondersteuning bieden. Omdat de zorg een sector is die te maken heeft met een arbeidstekort en met complexe transities, zijn er vaak extra middelen beschikbaar voor leren en ontwikkelen. Neem contact op met het O&O-fonds van jouw sector voor meer informatie.

Subsidiewijzer RegioPlus

Op de website van RegioPlus, het samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn, is een uitgebreide subsidiewijzer te vinden. Daarin is ook een overzicht opgenomen van financieringsmogelijkheden voor leren en opleiden, bijvoorbeeld ook voor medische vervolgopleidingen aangeboden door zorgaanbieders die opleidingsinstelling zijn.

Meer informatie: website RegioPlus Subsidiewijzer RegioPlus

Kwaliteitsimpuls Personeel Ziekenhuiszorg

Zorginstellingen die zorg leveren op basis van de Zorgverzekeringswet (Zvw), kunnen in aanmerking komen voor subsidie om hun medewerkers op te leiden. De regeling is bedoeld om tegemoet te komen aan de toenemende complexiteit van de zorg als gevolg van vergrijzing en het toenemend gebruik van technologie. Subsidie kan aangevraagd worden na het opstellen van een strategisch opleidingsplan. Brancheorganisaties in de ziekenhuiszorg kunnen hier inhoudelijke ondersteuning bij bieden.

Meer informatie: website DUS-I Kwaliteitsimpuls Personeel Ziekenhuiszorg

Beschikbaarheidsbijdrage medische vervolgopleidingen

Zorgaanbieders die een opleidingsinstelling zijn kunnen een aantal typen zorgopleidingen gesubsidieerd krijgen vanuit de zogenoemde beschikbaarheidsbijdrage. Het gaat om erkende medische vervolgopleidingen en om een beperkt aantal bijzondere functies zoals op traumahelikopters en in de gespecialiseerde brandwondenzorg.

Meer informatie: website Nza Beschikbaarheidsbijdrage medische vervolgopleidingen

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top