Overslaan en naar hoofdcontent gaan
Bezoek de Online informatieavond HanzePro op 25 november 2021

Inzet van eigen ervaringen in Zorg en Welzijn

Algemeen

Op welke wijze kun jij als professional in zorg en welzijn bewust je eigen ervaringen inzetten? Hoe kun je jouw persoonlijke ervaringen als bron van kennis en deskundigheid gebruiken?  Wil jij je eigen ervaringen functioneel leren inzetten dan is deze training wat voor jou.  

Na het volgen van de training

Kan je je eigen ervaringen op een professionele wijze inzetten in je werk, waardoor persoonlijke kennis wordt verbonden met professionele kennis. 

Uitgebreid

Inhoud

Er wordt gestart in bijeenkomst 1 met het onderzoeken van je eigen ervaringen die je in de loop van je leven hebt opgebouwd. Hoe is jouw socialisatie is verlopen en welke ervaringen heb je in de loop van je leven opgedaan?

Bijeenkomst 2 gaat het over gevoelens van kwetsbaarheid en schaamte die sommige ervaringen kunnen oproepen, waardoor je het moeilijk vindt om erover te praten en/of je jouw verhaal geheimhoudt. Wanneer je hersteld bent van een ontwrichtende situatie kan dat gevoelens van kracht en trots geven.

Bijeenkomst 3 gaat over het ontwikkelen van ervaringskennis. Dat begint met het maken van je eigen verhaal. Dit doe je door terug te kijken op wat er is gebeurd. Het laat zien hoe je de persoon bent geworden die je nu bent.

Bijeenkomst 4 gaat over de voordelen en de valkuilen bij het inzetten van eigen ervaringen. Vertellen over eigen kwetsbaarheden kan de relatie tussen jou en de cliënt en diens herstelproces verbeteren. Maar als sociaal werker moet je ook alert zijn op valkuilen en risico’s die het inzetten van eigen ervaringen met zich mee kan brengen.

Bijeenkomst 5 gaat over het professioneel- en persoonlijk leerproces. Ondanks onzekerheid en twijfel kun je een sterke motivatie hebben om je ervaringskennis professioneel te willen inzetten.

Praktisch

Doelgroep

Voor professionals uit het werkveld in zorg en welzijn / sociaal werk die als aanvulling op hun professionele rol hun eigen ervaringen met ontwrichting, aandoeningen of problemen op een professionele wijze willen zetten. 

Instroomniveau

Er zijn geen toelatingseisen voor deze training.

Startdata

15-10-2021 | Overige data: - 29-10-2021 - 12-11-2021 - 26-11-2021 - 10-12-2021

Overige data

DEZE TRAINING GAAT GEGARANDEERD VAN START.
JE KUNT NOG DEELNEMEN. INSCHRIJVEN KAN TOT 7 OKTOBER.

Tijden

09.30 - 13.00 uur

Duur

5 dagdelen van 3,5 uur

Kosten

€ 450,- incl. koffie/thee en toegang tot de digitale leeromgeving en inclusief boek “Inzet van eigen ervaringen bij sociaal werk” van Lenny Kruit

Locatie

ZernikeCampus in Groningen

Afronding

Bij afronding met een voldoende, 100 procent deelname en actieve participatie ontvang je een cerificaat.

Contactpersonen

Voor inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met Lenny Kruit, docent, via l.kruit@pl.hanze.nl of (050) 595 34 95

Voor praktische informatie kan je contact opnemen met Petra Bolt via hanzeprosass@org.hanze.nl

Bijzonderheden

Vier weken voor aanvang van de training wordt gekeken of er voldoende deelnemers zijn om van start te kunnen gaan.

Accreditatie bij het SKJ en Registerplein is aangevraagd.

Tijdige toegang tot de digitale leeromgeving kan worden gegeven bij aanmelding tot uiterlijk 10 werkdagen voor de startdatum.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top