Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Nascholing Werken met narratieven

Algemeen

Ben jij een gedreven sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) of hbo-verpleegkundige die gelooft in de kracht van persoonlijke verhalen en de impact van betekenisvolle interacties? Dan is de nascholing werken met narratieven de kans om jouw vaardigheden naar een hoger niveau te tillen!

Na het volgen van de nascholing

  • Heb je uitgebreide kennis en vaardigheden opgedaan over narratieve methoden en ben je in staat deze doelgericht en praktisch toe te passen in de dagelijkse praktijk.
  • Heb je geleerd de nuances tussen waarheid, juistheid en echtheid in verhalen te onderscheiden en te begrijpen.
  • Kun je patiënten begeleiden bij het waarderen van hun eigen levensgeschiedenis.
  • Kun je actief bijdragen aan de identiteitsversterking van patiënten door narratieve methoden in te zetten als instrument.

Ook op maat voor uw organisatie
Wil je liever een in-company-training? Of denk je aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Uitgebreid

Betekenisvolle verhalen als leidraad
In de wereld van psychiatrische diagnostiek (DSM-5) is het belangrijk om verder te kijken dan slechts classificaties. Deze nascholing leert je dat narratieve benadering een brug slaat tussen het technische jargon en de persoonlijke beleving van de patiënt. Ontdek hoe het vertellen en delen van betekenisvolle verhalen de sleutel vormt tot een dieper begrip van levenservaringen en het versterken van identiteit van de patiënt.

Doel

Het doel van deze nascholing is om de deelnemer te voorzien van een diepgaand begrip en de vaardigheid om narratieve methoden toe te passen in de zorg.

Inhoud

  • De nascholing biedt deelnemers theoretisch inzicht in narratieven, met de focus op het onderscheiden van waarheid, juistheid en echtheid.

  • Inspiratie wordt geboden d.m.v. een korte videopresentatie van Patch Adams, waarin de diepere betekenis van problemen wordt benadrukt en de potentie van narratieve methoden bij het aangaan van uitdagingen wordt belicht.

  • Actieve betrokkenheid van deelnemers wordt bevorderd d.m.v. oefeningen in het maken van narratieven, klassikale terugkoppeling en het delen van ervaringen.

  • Praktische toepassing van kennis wordt gestimuleerd d.m.v. rollenspellen, waarbij deelnemers ontdekken hoe narratieve benaderingen effectief kunnen zijn in diverse zorgsituaties.

Schrijf je snel in voor deze inspirerende nascholing! En ontdek de impact van narratieve methoden in de zorg, bevorder je betrokkenheid en verrijk je professionele vaardigheden.

Praktisch

Doelgroep

SPV'ers en HBO- verpleegkundigen met basiskennis van presentietheorie.

Startdata

24-06-2024

Tijden

Van 9.15 uur tot 16.00 uur

Duur

1 hele lesdag

Kosten

€ 220,-

Inclusief koffie, thee en een lunch.

Locatie

HanzePro Groningen

Aantal deelnemers

minimaal 12

Afronding

De nascholing is geregistreerd door V&VN (deskundigheidsgebied SPV) voor 6 accreditatiepunten. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname van HanzePro.

Contactpersonen

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met Myla Uitham:
m.e.uitham@pl.hanze.nl
(050) 595 7190

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Alla Galstyan, opleidingscoördinator:
a.galstyan@pl.hanze.nl
(050) 595 5464

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top