Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Algemeen


Inspelen op ontwikkelingen in de markt. Wat speelt er in jouw organisatie. Medewerkers helpen. Als manager ben je op diverse fronten actief en je wilt dat jouw kennis en vaardigheden breed inzetbaar zijn. Ook is het belangrijk te weten welke manier van leidinggeven bij jou past, zodat je medewerkers daarvan profiteren. Tijdens de post-hbo Bedrijfskunde van HanzePro ontwikkel je jouw inzicht en vaardigheden op het gebied van management.

Na het volgen van de opleiding

 • heb je theoretische kennis op het gebied van integraal management
 • kun je een goede analyse maken van vraagstukken die in een organisatie ontstaan
 • stuur je op kosten en efficiency
 • weet je welk type manager je bent
 • denk en handel je markt- en klantgericht
 • kun je risico´s goed inschatten en kun je ze afdekken

Opleiding op maat

Voor alle opleidingen van HanzePro geldt dat maatwerk mogelijk is. Of denk je aan een opleiding die niet op onze website staat? Neem dan contact op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Uitgebreid

Managers in een organisatie zijn medewerkers met specialistische kennis die zijn doorgegroeid naar een leidinggevende functie. Behalve de specialistische kennis heb je als manager ook de kennis en vaardigheden nodig om medewerkers aan te sturen. Je organisatie verwacht dat je de markt kent, in staat bent weloverwogen keuzes te maken, verbanden ziet en daar op inspeelt. De opleiding posthbo Bedrijfskunde biedt je deze ontwikkeling, zodat jij straks een allround manager bent die van elke verandering een verbetering maakt.

Doel

Je bent in staat om organisatievraagstukken te analyseren en integraal aan te pakken. Jouw manier van leidinggeven haalt het maximale uit je medewerkers en/of (interne) klanten.

Opbouw

De post-hbo Bedrijfskunde bestaat uit twee modules. In module 1 'Strategie en organisatie' gaat het om de mens in de organisatie. In module 2 'Management van processen' staat het proces in de organisatie centraal. Het is mogelijk de eerste module los te volgen.

Samen met een groep van maximaal 24 medestudenten uit diverse organisaties volg je deze praktijkgerichte opleiding.
Ook doe je een in-company studie in je eigen organisatie. Je bestudeert een probleem vanuit verschillende bedrijfskundige invalshoeken en formuleert een aanpak en advies. Tijdens deze in-company studie vorm je samen met zo'n zes medestudenten een leergroep. Doel is dat jullie elkaar ondersteunen en adviseren. Je medestudenten komen uit diverse organisaties dus het  leren van elkaar speelt een belangrijke rol.
Verder zijn er coaching gesprekken (intervisiebijeenkomsten) waarin je samen met medestudenten onder begeleiding kijkt naar je professionele ontwikkeling.

Je begint de opleiding met een nulmeting van je competenties. De nulmeting en het eindprofiel vormen de basis voor jouw studietraject. Dat betekent dat de opleiding altijd goed aansluit bij jouw verworven competenties en de competenties waar je aan gaat werken.

Het curriculum van de post-hbo Bedrijfskunde is gebaseerd op de internationaal erkende graad Bachelor of Business Administration (BBA).

Inhoud

Module 1: Strategie en organisatie
In de eerste module volg je de vakken:

 • Inleiding Bedrijfskunde: je leert vanuit verschillende perspectieven naar een organisatie te kijken. Je leert effectieve onderzoeksmethoden te gebruiken.
 • Marketing en strategie: je leert marktgericht te denken, kijken en werken. Visie en missie, diagnose, analyse van strategie en uitvoering staan centraal.
 • Human Resources Management: HRM, inzetbaarheid en de juridische aspecten van arbeid komen aan bod.
 • Verandermanagement en leiderschap: je maakt keuzes en formuleert een praktische aanpak met behulp van verandermanagement en leiderschap.


Module 2: Management van processen
In de tweede module volg je de vakken:

 • Financieel management: cost accounting, financiële verslaglegging en financiering.
 • Procesmanagement: proces- en innovatiemanagement en Total Quality Management (TQM).
 • Bedrijfskundig recht en risicomanagement: Governance, Risicomanagement & Compliance (GRC) is een combinatie van 'hard controls' (financieel management en juridisch management) en 'soft controls' (gedrag van mensen, waarden en integriteits- en privacymanagement).
 • Leiderschap: je krijgt inzicht in jouw stijl van leidinggeven en leert deze te verbeteren en in te zetten.

Praktisch

Doelgroep

 • Leidinggevenden (profit en non-profit).
 • Medewerkers die naar een leidinggevende functie groeien.
 • Stafmedewerkers die leidinggevenden adviseren.Instroomniveau

Vooropleiding op hbo-niveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring op hbo-niveau. Voldoe je niet aan de eisen, dan kun je een studieadvies aanvragen. Er vindt ook altijd een intakeprocedure plaats.

Startdata

25-03-2022 | Vrijdagmiddag
13-09-2022 | Dinsdagavond

Tijden

Dagopleiding 14.00-17.00 uur
Avondopleiding 18.30-21.30 uur
1 x per 4 weken is er voor de les een intervisiebijeenkomst (PO). Dagopleiding 11.30-13.30 uur, avondopleiding 16.30-18.00 uur.

Duur

1,5 jaar

Tijdsinvestering

840 uur, inclusief bijeenkomsten (30 ECTS)

Kosten

Maart 2022
€8.525,- voor de gehele opleiding
Alleen module 1 €4.262,50

September 2022
€8.875,- voor de gehele opleiding
Alleen module 1 €4.437,50

Literatuur: circa €500,-


Financiële regelingen
Hier vind je regelingen die financieel voordeel kunnen opleveren voor jou of jouw werkgever. Deze regelingen kunnen het je makkelijker maken de opleiding te volgen.

Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget per 1 maart 2022.

Locatie

Groningen, locatie HanzePro, Zernikeplein 7

Afronding

Als je met succes de opleiding afrondt, ontvang je het geaccrediteerde post-hbo diploma Bedrijfskunde van CPION (Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland) en word je opgenomen in het landelijk CPION register.

Vervolg of verdieping

Na de post-hbo Bedrijfskunde kun je je verder specialiseren met de post-hbo opleidingen Verandermanagement, Projectmanagement of Kwaliteits-en Procesmanagement. Het diploma post-hbo Bedrijfskunde geeft je ook toegang tot de Executive MBA-opleiding van de Hanzehogeschool Groningen.

Contactpersonen

Medewerker opleidingen: Ankelien Werkman,
(050) 595 70 58, managementorganisatie@org.hanze.nl

Productmanager: Annelieke van Berkel
Telefoon (050) 595 70 72
managementorganisatie@org.hanze.nl

 

Bijzonderheden

Bedrijfskunde wordt zowel als avond- en dagopleiding aangeboden.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top