Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Finance & Control (deeltijd)

Algemeen

Het up-to-date houden van financieel-economische informatie is van vitaal belang voor een organisatie. Zijn toekomstplannen haalbaar? Hebben projecten het gewenste resultaat opgeleverd? Als bedrijfseconoom heb je de informatie en je adviseert het management. De deeltijdopleiding Finance & Control van de Hanzehogeschool stelt je in staat om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Na het volgen van de deeltijdopleiding:

 

  • stel je jaarverslagen op, maak en controleer je begrotingen;
  • informeer en adviseer je het management over financieel-economische zaken;
  • heb je je adviesvaardigheden verder ontwikkeld.

Ook op maat voor je organisatie


Wil je liever in-company? Of denk je aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Uitgebreid

Organisaties hebben grote behoefte aan financieel-economisch overzicht; aan mensen die inzicht hebben in interne ontwikkelingen en het sociaal-economische systeem kunnen vertalen en beheren. De cijfers én de wereld achter de cijfers. De deeltijdopleiding Finance & Control leidt je op tot de spin in het web die kennis en inzicht kan geven. Je wordt opgeleid tot een resultaatgerichte, klantgerichte (intern en extern) en organisatiegerichte deskundige.

Naast financieel-economische adviezen geven en beslissingen nemen, kun je ook het financiële beleid op korte en lange termijn vaststellen. Bovendien zorg je voor de uitvoering en de controle op dit beleid. Als bedrijfseconoom ben je de spil in een organisatie. Je brengt mensen, middelen, informatie, afdeling en processen bij elkaar en bent de sparringpartner van het management, vooral als het gaat om financieel-economische beslissingen.

Doel


Je verwerft de competenties die je nodig hebt om het management van organisaties financieel-economisch inzicht te geven en te adviseren.

Finance & Control deeltijd is een brede economische opleiding. Elk jaar kent vier blokken met thema's. De studieonderdelen in dat blok zijn alle gerelateerd aan het thema. Tijdens de blokken krijg je action learning-opdrachten, waarmee je binnen je bedrijf of op school aan de slag gaat. Op deze wijze kun je de theorie al snel in de praktijk toepassen. Hier leer je veel van en je werkgever ziet snel rendement van je opleiding. De ondersteunende studieonderdelen worden getoetst door een tentamen, verslag of presentatie.

Inhoud

 

Studie op maat

Je studieprogramma is afhankelijk van je vooropleiding, werkervaring en huidige functie. Bij aanvang van de studie stellen we tijdens een intakegesprek met jou een studie op maat samen.

Na je afstuderen

Als je de deeltijdopleiding Finance & Control hebt afgerond, kun je aan het werk gaan als financieel-econoom in het bedrijfsleven of in de zakelijke dienstverlening. Je mag de bachelor-titel voeren. Indien je je master-titel wilt behalen, kun je verder studeren aan de Hanzehogeschool of aan de Rijksuniversiteit.

Praktisch

Doelgroep

Mensen die hun financieel-economische kennis willen verbreden en verdiepen, en hun adviesvaardigheden willen verbeteren. Mensen die willen doorgroeien in hun vak.

Instroomniveau

Met een vwo-diploma ben je direct toelaatbaar tot de opleiding.
Met een havo diploma dien je in sommige gevallen een toelatingstoets (Economie, M&O en/of Wiskunde) te doen.

Met een mbo (niveau 4) diploma ben je rechtstreeks toelaatbaar.                                             

Indien je 21 jaar of ouder bent en niet aan de juiste vooropleiding voldoet, kun je een toelatingsexamen doen op basis van de 21+regeling.

Startdata

September 2025 | Business Administration - module 1
September 2024 | Business Strategy & Law - module 3
Februari 2026 | Business Finance - module 2
Februari 2025 | Business Operations & Information Systems - module 4

Tijden

Maandag of dinsdag van 13:30 - 20:00 uur.

Duur

3.5 of 4 jaar, afhankelijk van je vooropleiding, werkervaring en huidige functie.

Tijdsinvestering

Gemiddeld 25 uur per week, inclusief colleges.

Kosten

Klik hier voor informatie over het collegegeld

Afronding

Als je met succes de deeltijdopleiding Finance & Control hebt doorlopen, heb je recht op de titel Bachelor of Science.

Contactpersonen

Tjallie Slager
Onderwijsondersteuning
E: sbmfhanzepro@org.hanze.nl
T: (050) 595 2963

Bijzonderheden

Intakegesprek
Voor je aan de deeltijdopleiding Finance & Control begint, hebben we graag een intakegesprek met je. Daarin bespreken we je instapniveau, eventuele vrijstellingen en studieduur.

Vrijstellingen
Heb je een werkomgeving die voldoet aan de gestelde eisen, dan kun je deze gebruiken als stageplek. De 4-jarige deeltijdopleiding wordt dan verkort tot 3.5 jaar.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top