Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Ervaringen klanten: Almer de Vries

Almer de Vries - Werktuigbouwkunde bachelor deeltijd

Opzoek naar een uitdaging

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij de Marine. Ik heb hier verschillende functies bekleed, waaronder specialist-voortstuwing aan boord van het patrouilleschip Zr. Ms. Groningen. Na een mooie vaarperiode was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Bij de Marine kennen we een systeem waarbij we om de drie jaar wisselen van functie. Ik stapte over naar een ondersteunende functie aan wal in Den Helder. Deze functie gaf mij de mogelijkheid om een studie te volgen.

Van deeltijd- naar afstandsonderwijs

Ik mistte al een tijdje uitdaging in mijn werk. Ik zag veel kansen tot verbetering, maar besefte me ook dat ik moest doorleren: de techniek staat nooit stil. Een voltijdopleiding zag ik door eerdere ervaringen op het mbo niet zitten. Ik koos voor de deeltijdopleiding Werktuigbouwkunde. Tijdens het laatste jaar kreeg ik binnen de Marine kans om naar Aruba te gaan om daar een functie binnen de marinierskazerne te vervullen. Gelukkig kon ik overstappen van de deeltijd naar de afstand-variant, zodat ik mijn opleiding kan afmaken.

Ik zou het zo weer doen

De combinatie werken en leren is een uitdaging. Tijdens mijn periode in Nederland werkte ik vier dagen. Zo had ik één volle studiedag op de maandag. Dinsdag vertrok ik dan naar Den Helder en op donderdagavond was ik weer voor college in Groningen. Op vrijdag ging ik nog één keer op en neer. Tijdens tentamenperiodes was het natuurlijk extra druk, waardoor ook het weekend en de avonduren vaak uit studeren bestond. Ondanks deze opoffering zou ik het zo weer doen. Het echt ergens voor gaan en het behalen van mijn doelen gaf me een voldaan gevoel!

Bevlogen docenten

Tijdens de opleiding ben ik anders gaan kijken naar mijzelf, mijn baan en de wereld om mij heen. Ik weet nu veel beter wat ik wil en wat ik kan. In de techniek zijn zo veel kansen. De thema’s Industry 4.0/HTSM en Sustainable Energy spraken mij dan ook erg aan. Ik stond echt te popelen om daar een bijdrage aan te leveren. De bevlogen en kundige docenten maakten het echt tot een inspirerend onderdeel.

Toekomst in projectwerk

Het komende jaar geniet ik nog van het mooie Aruba. Als ik in 2020 of 2021 terugkom wil ik een baan zoeken waarbij ik als project-engineer of projectleider aan de slag kan. Het werken in projecten geeft mij veel voldoening: keihard sprinten om een doel te bereiken en keihard genieten als het doel eenmaal bereikt is. Het liefst wil ik iets betekenen binnen klimaatverandering. Bedrijven zoals 'the Ocean Cleanup' spreken mij erg aan: flexibele jonge startups die met techniek als wapen de strijd aangaan met problemen waar we als mensheid voor staan. In de toekomst starten met een master sluit ik ook niet uit.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top