Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Ervaringen klanten: Rianne Marisse

Rianne Marissen - post-hbo Projectmanagement

"Als ik in mijn werk ergens tegenaan loop, kan ik advies vragen in de groep. Dat is gewoon heel fijn."

In maart van dit jaar werd Rianne Marissen gevraagd voor de functie van Projectmanager Brand Concepts bij NDC Mediagroep. “Mijn eerste reactie was: wauw! Mijn tweede: ik pak dit met beide handen aan, maar wil ook direct mijn kennis uitbreiden. Ik had namelijk wel de skills en ervaring voor deze functie, maar niet de vooropleiding.”

“Als je een huis bouwt, moet de fundering goed zijn. Anders ben je de rest van je leven bezig verzakking tegen te gaan. Dus als je aan een nieuwe functie begint, moet je zorgen dat de basis op orde is. Ik dacht: ik sta er nu nog fris en fruitig in en wil alles leren. Ik wil me niet altijd de junior voelen omdat ik de basiskennis niet heb. Om een volwaardig projectmanager te zijn, moet ik precies weten waar ik mee bezig ben. De theorie kennen. Weten wat werkt en wat niet en waarom.

Ik heb bewust niet gekozen voor e-learning, omdat je dan in je eentje thuis zit. Ik wilde met mensen kunnen sparren. Bij de post-hbo Projectmanagement zit je met mensen uit allerlei branches in een groep. Uit de zorg, gemeentes, HR, het onderwijs. Door die verscheidenheid krijg je zoveel verschillende dingen mee. Iedereen ervaart een project anders en zit er anders in. Daar leer je heel veel van.

Hoewel ik pas een paar maanden met deze opleiding bezig ben, voel ik me nu al zekerder en krachtiger in mijn werk. Ik weet waarom ik doe wat ik doe en kan mijn beslissingen onderbouwen. En als ik toch ergens tegenaan loop waarvan ik denk: wat moet ik daar nu mee? kan ik advies vragen in de groep. Dat is gewoon heel fijn.”

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top