Werk jij binnen het HR-vakgebied, ben je manager of ondernemer of wil jij je als professional ontwikkelen op het gebied van werkgeluk? En ben jij ervan overtuigd dat werkgeluk kan bijdragen aan bedrijfsresultaat? Dan is deze post-hbo leergang tot Werkgelukdeskundige ideaal voor jou.
De cursus biedt je een theoretische basis over werkgeluk, en veel praktijkgericht inzicht van bedrijven en organisaties die binnen dit thema actief zijn. Na de leergang weet je hoe medewerkers zelf hun eigen werkgeluk kunnen vergroten en hoe je dit als organisatie kunt faciliteren. Daarnaast weet je wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast. Ten slotte weet je hoe je succesvol veranderingen teweegbrengt om een gelukkige(re) organisatie te worden.
-heb je jouw expertise over gelukkig werken vergroot, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten;
-kun je tools, systemen en andere interventies implementeren waarmee het werkgeluk van medewerkers meetbaar kan worden verbeterd;
-heb je geleerd over organisaties uit binnen- en buitenland die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen
De opleiding bestaat uit 6 dagen, die in 2 dagdelen zijn verdeeld. De eerst volgende mogelijkheid voor het volgen van deze opleiding vind je hieronder.
1e module
Dagdeel 1: Wat is geluk en wat is gelukkig werken? Je krijgt verschillende definities en modellen aangereikt en onderzoekt het verschil tussen medewerkerstevredenheid en betrokkenheid.
Dagdeel 2: Waarom is gelukkig werken belangrijk? Wat zijn de belangrijkste principes van (werk)geluk? Je bekijkt wat werkgeluk (kwalitatief en kwantitatief) oplevert voor zowel medewerker als organisatie.
2e module
Dagdeel 3: Hoe kun je het werkgeluk van medewerkers vergroten? We oefenen met het P3F-model (Purpose, Flow, Fun & Friendship) en bekijken hoe dit model helpt bij het vergroten van het werkgeluk.
Dagdeel 4: Verdieping op het onderwerp 'Purpose', middels een presentatie over de ‘Inspirational Power of Purpose’. Ook start je met je praktijkopdracht.
3e module
Dagdeel 5: Hoe kun je als organisatie werkgeluk ondersteunen? Je leert meer over het HEART-model, waarin werkgeluk vanuit de organisatie wordt gefaciliteerd.
Dagdeel 6: Er komt een gastspreker van een organisatie waar werkgeluk al succesvol in de praktijk wordt gebracht. Daarna start je met een eigen casus.
4e module
Dagdeel 7: Hoe implementeer je werkgeluk? Je leert meer over de ‘Roadmap Happiness@Work’, een praktisch stappenplan hoe je werkgeluk introduceert en borgt.
Dagdeel 8: Er komt weer een gastspreker van een organisatie waar werkgeluk al succesvol in de praktijk wordt gebracht.
5e module
Dagdeel 9: De Employee Experience Journey Mapping aanpak staat centraal. Ook leer je werkgeluk te meten en analyseren.
Dagdeel 10: Er komt een gastspreker van een organisatie waar werkgeluk al succesvol in de praktijk wordt gebracht.
6e module
Dagdeel 11: Presentatie praktijkopdrachten.
Dagdeel 12: We behandelen het laatste onderwerp: succesvol verandering teweeg brengen met als doel een gelukkige(re) organisatie.
Planning van het programma is onder voorbehoud van verschuivingen.
Samenwerking en partners EHERO en HappinessBureau
De cursus Werkgelukdeskundige wordt aangeboden in samenwerking met de Erasmus Universiteit (Erasmus Happiness Economics Research Organization, EHERO) en het HappinessBureau. Het doel van EHERO is om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. Geluk wordt daarbij opgevat als levensvoldoening en kwaliteit van leven. Het HappinessBureau zet zich in om organisaties (nog) succesvoller te maken door het geluk van werknemers te vergroten. Dit doen zij in zowel binnen als buitenland door middel van advies, training en onderzoek, maar ook door het publiceren van artikelen en boeken, het geven van presentaties en het organiseren van events en workshops over gelukkig werken.
Doelgroep
Deze cursus is in het bijzonder geschikt voor professionals werkzaam binnen het HR-vakgebied, psychologie vakgebied, managers en ondernemers die het werkplezier willen vergroten in een organisatie.
Na afronding van de cursus ben je gecertificeerd Werkgelukdeskundige.
Tijden
Zes keer les op dinsdag van 13:30 uur tot 20:30 uur.
Kosten
Het cursusgeld bedraagt € 3.495 (BTW vrijgesteld). Dit bedrag is inclusief catering en lesmateriaal.
Locatie
Campus Hanzehogeschool Groningen
De opleiding bestaat uit 6 volle lesdagen op dinsdagen van 13.30 - 20.30 uur. Houd per lesdag rekening met een studiebelasting van ongeveer 4 uur. Dat is inclusief leeswerk, aanvullende links, filmpjes bekijken en het uitvoeren van (praktijk)opdrachten.
Het is ook mogelijk om deze opleiding op een andere locatie te volgen: Hogeschool Leiden, Hogeschool Saxion in Deventer en Fontys Hogescholen in Eindhoven. Iedere hogeschool biedt een vergelijkbaar programma aan waardoor je zelf kunt kiezen welke plek jouw voorkeur heeft.
Contactpersonen
Contactpersoon voor deze cursus is Tonny Nolle. Telefoon 06-27027672 of via t.nolle@pl.hanze.nl
Cookieverklaring
Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.