Op welke wijze kun jij als professional binnen zorg en welzijn meer bewust je eigen levenservaringen inzetten? Hoe kun je de persoonlijke ervaringen als bron van kennis en deskundigheid gebruiken? Wil jij je eigen levenservaringen functioneel leren inzetten dan is deze training wat voor jou.
Kan je je eigen levenservaring op een professionele wijze inzetten in je werk, waardoor persoonlijke kennis wordt verbonden met professionele kennis.
Er wordt gestart in bijeenkomst 1 met het onderzoeken van je eigen ervaringen die je in de loop van je leven hebt opgebouwd. Hoe is jouw socialisatie is verlopen en welke ervaringen heb je in de loop van je leven opgedaan?
Bijeenkomst 2 gaat het over gevoelens van kwetsbaarheid en schaamte die sommige ervaringen kunnen oproepen, waardoor je het moeilijk vindt om erover te praten en/of je jouw verhaal geheimhoudt. Wanneer je hersteld bent van een ontwrichtende situatie kan dat gevoelens van kracht en trots geven.
Bijeenkomst 3 gaat over het ontwikkelen van ervaringskennis. Dat begint met het maken van je eigen verhaal. Dit doe je door terug te kijken op wat er is gebeurd. Het laat zien hoe je de persoon bent geworden die je nu bent.
Bijeenkomst 4 gaat over de voordelen en de valkuilen bij het inzetten van eigen ervaringen. Vertellen over eigen kwetsbaarheden kan de relatie tussen jou en de cliënt en diens herstelproces verbeteren. Maar als sociaal werker moet je ook alert zijn op valkuilen en risico’s die het inzetten van eigen ervaringen met zich mee kan brengen.
Bijeenkomst 5 gaat over het professioneel- en persoonlijk leerproces. Ondanks onzekerheid en twijfel kun je een sterke motivatie hebben om je ervaringskennis professioneel te willen inzetten.
Doelgroep
Voor professionals uit het werkveld binnen het zorg en welzijn die als aanvulling op hun professionele rol hun eigen levenservaringen met ontwrichting, stoornissen of problemen op een professionele wijze willen zetten.
Instroomniveau
Er zijn geen toelatingseisen voor deze training.
Startdata
Najaar 2021
Tijden
09.30 - 13.00 uur
Duur
5 dagdelen van 3,5 uur
Kosten
€ 450,- incl. koffie/thee en toegang tot de digitale leeromgeving en inclusief boek “Inzet van eigen ervaringen bij sociaal werk” van Lenny Kruit
Locatie
Stad Groningen of directe omgeving
Afronding
Bij 100 procent deelname en actieve participatie ontvang je een bewijs van deelname.
Contactpersonen
Voor inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met Lenny Kruit, docent, via l.kruit@pl.hanze.nl of (050) 595 34 95
Voor praktische informatie kan je contact opnemen met Petra Bolt via hanzeprosass@org.hanze.nl
Bijzonderheden
Vier weken voor aanvang van de training wordt gekeken of er voldoende deelnemers zijn om van start te kunnen gaan.
Tijdige toegang tot de digitale leeromgeving kan worden gegeven bij aanmelding tot uiterlijk 10 werkdagen voor de startdatum.
Cookieverklaring
Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.