Overslaan en naar hoofdcontent gaan
Bezoek de Online informatieavond HanzePro op 25 november 2021

Masterclass "Normaal gesproken": Medische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

AlgemeenMasterclass Normaal gesproken: Medische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

HanzePro en het Wenckebach Instituut UMCG organiseren op donderdag 24 juni van 16.00-18.00 uur de masterclass “Normaal gesproken “. In deze masterclass gaat Margreet Walinga, Arts Verstandelijk Gehandicapten, in op het contact met mensen met een verstandelijke beperking.Uitgebreid

Inhoud


Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer 142.000 mensen met een verstandelijke beperking (Sociaal Cultureel Planbureau 2013). Daarnaast hebben ongeveer 2,2 miljoen mensen een laag IQ tussen 70 en 85 (Woittiez et al., 2014). De medische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is niet altijd makkelijk. Problemen met communicatie, met het beschrijven en begrijpen van de klacht en met soms complexe comorbiditeit, maken de omgang met iemand met een verstandelijke beperking tot een uitdaging.

Wat bedoelt de persoon nu precies? Waarom lopen de emoties soms zo hoog op? Hoe kan ik iets uitleggen en met wie moet ik mijn beleid eigenlijk bespreken? Wat zijn jouw eigen ervaringen en struikelblokken met mensen met een verstandelijke beperking?
Bovenstaande en meer komt aan bod in de masterclass.

Spreker


De masterclass wordt verzorgd door drs. M.J. (Margreet) Walinga, Arts Verstandelijke Gehandicapten (AVG). Drs. Walinga is werkzaam bij ‘s Heerenloo Noord Oost Nederland en als zelfstandige AVG bij diverse organisaties. Tevens is ze als consulent verbonden aan de Chromosomenpoli van het UMCG en het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Sinds 2015 is ze ook gastdocent bij de huisartsopleiding. Specifieke aandachtsgebieden zijn chromosomale aandoeningen en ethiek in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Klik hier voor extra informatie

Praktisch

Doelgroep

Verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, huisartsen en overige geïnteresseerde zorgprofessionals.

Startdata

24-06-2021

Tijden

16.00 – 18.00 uur (zaal open vanaf 15.45 uur)

Kosten

€ 50,-

Locatie

Hanzehogeschool Groningen HanzePro, locatie Meerwold, Laan Corpus den Hoorn 300, Groningen.

De masterclass wordt fysiek aangeboden volgens de RIVM maatregelen. Indien de richtlijnen veranderen, zal de masterclass online worden aangeboden. 

Aantal deelnemers

Maximaal 20 personen. Vol is vol.

Afronding

Accreditatie van het programma wordt aangevraagd bij ABAN (Cluster 1), VSR en bij V&VN. Je ontvangt na afloop, op aanvraag, een nascholingscertificaat.

Contactpersonen

Coördinator:
Beatrice Schilstra, (050) 595 7334
b.schilstra@pl.hanze.nl

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top