Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Ervaringen klanten: Andries Visser

Andries Visser - Technische Bedrijfskunde bachelor deeltijd

Doorgroeien met de juiste opleiding

Na mijn mbo-opleiding ging ik aan de slag als storingsmonteur bij Philips Drachten. Gedurende mijn loopbaan werd ik steeds nieuwsgieriger naar de bedrijfskundige aspecten van het bedrijfsleven. Vanuit deze interesse startte ik met de opleiding Technische Bedrijfskunde (deeltijd). Met een jong gezin en een fijne baan was de keuze voor deeltijd zo gemaakt. Bovendien sloot het curriculum goed aan bij het werk dat ik doe. Ik kon daardoor doorgroeien naar mijn huidige baan als Maintenance Engineer.


De juiste balans is een must

De combinatie werken en leren is pittig, zeker met een jong gezin. Ik ben vaak opzoek naar de juiste balans. Duidelijke afspraken maken thuis én op het werk zijn een must. Zo betaalt mijn werkgever mijn opleiding, maar doe ik de opleiding in eigen tijd. Dit betekent dat ik tijdens tentamenperiodes vaak een paar dagen vrij neem. Om te studeren, maar ook om extra tijd met het gezin door te brengen. Het fijne aan een deeltijdopleiding is dat iedereen in hetzelfde schuitje zit. Je bent gelijkgestemd en voert daardoor gemakkelijk privégesprekken. Er is onderling veel begrip.


Ik leer nog altijd bij

Sinds december ben ik werkzaam als Maintenance Engineer bij Philips. Als Maintenance Engineer maak je deel uit van een multidisciplinair team die ondersteuning geeft aan de dagelijkse operatie binnen de fabriek. Je bent het aanspreekpunt en de verantwoordelijke op het gebied van onderhoud binnen een specifiek deel van de fabriek. Hierbij bewaak je de correcte en veilige uitvoering van het onderhoud en houd je het financiële plaatje in de gaten. Met name de module projectmanagement waarin ik veel leer over projectmatig werken, sluit hier goed bij aan. In diezelfde module zit het vak onderhoudsmanagement. Hoewel ik werkzaam ben binnen het onderhoud leer ik nog altijd nieuwe dingen bij. Ik leer situaties op een andere manier te benaderen dan ik altijd gewend was.

Dit is niet mijn eindstation

Bij de aanvang van mijn opleiding had ik aangegeven binnen een termijn van 5 jaar Maintenance Engineer te willen worden. Dat was echt mijn ambitie. De kans deed zich echter veel sneller voor dan verwacht. Ik solliciteerde op te plek en kreeg hem ook. Hierdoor heb ik na anderhalf jaar na het starten met de opleiding mijn ambitie al waargemaakt. Naast het afronden van de opleiding heb ik qua loopbaan geen concrete stappen voor ogen. Maar dat dit niet mijn eindstation is, dat is wel zeker.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top