Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Met de muziek mee

Algemeen

Muziek is een universele taal waarbij geen bijzondere vaardigheden en kennis nodig zijn om er van te kunnen genieten. Maar wanneer je als leerkracht in het basisonderwijs dit vak wilt geven, dan komt er toch wel heel wat bij kijken. Want hoe leer je nu ook al weer een lied aan, hoe stel je een relevante luistervraag en wat doe je eigenlijk met het schoolinstrumentarium? Op deze, en nog veel meer vragen wordt tijdens de cursus “Met de muziek mee” een antwoord gegeven.

Na het volgen van deze cursus

 

  • Ben je in staat om een muziekles te geven vanuit de 5 domeinen muziek: zingen, muziek maken, luisteren, vastleggen en bewegen;
  • Kun je jouw lessen goed voorbereiden;
  • Word jouw liedrepertoire flink uitgebreid met moderne kinderliederen.

Uitgebreid

Lesmethode


Het programma is gebaseerd op de lesmethode ‘Eigen-wijs’ Digitaal. Eigen-wijs digitaal is de complete digitale muziekmethode voor het digibord in de klas. Het bevat de grootste verzameling van de leukste kinderliederen voor de basisschool. Je vindt er alle liedjes en karaokeversies uit Eigen-wijs, Kleuter-wijs, Moet je doen-muziek en een schat aan nieuwe Engelse liedjes voor de Engelse taalles. Alle liedjes kun je eenvoudig zoeken op thema, groep, trefwoord of bundel. Je presenteert op het digibord in een handomdraai. Daarnaast bevat Eigen-wijs Digitaal alle complete lessen uit de methode Moet je doen-muziek. Alle kopieerbladen, bordtekeningen en muziekvoorbeelden zijn direct voor je beschikbaar. (bron: www.eigenwijsdigitaal.nl)
Het spreekt voor zich dat ook zonder deze digitale methode alle onderwerpen tijdens de nascholing aan bod kunnen komen.

Doel


Doel is dat je op basis van deze cursus (weer) handvatten krijgt om zelf het muziekonderwijs vorm te geven in de klas. Er worden laagdrempelige activiteiten aangeboden die meteen toegepast kunnen worden in de klas.

Inhoud


Dagdeel 1; introductie ‘Eigen-wijs (digitaal’)
Tijdens dit dagdeel wordt uitgelegd hoe het (digitaal) liedjesboek werkt en zal er geoefend worden met het zingen van een aantal liedjes.

Dagdeel 2; vervolg ‘Eigen-wijs digitaal’
Verdergaan met Eigen-wijs(digitaal.) Het schoolinstrumentarium gebruiken.

Dagdeel 3; in de praktijk
Het onderwerp: muziek beluisteren komt aan bod. Hoe doe je dat op een zinvolle manier?

Dagdeel 4; voorbeeldlessen uit de module ‘Moet je doen-muziek’
Muziek bestaat uit 5 domeinen: zingen, muziek maken, luisteren, vastleggen en bewegen. Tijdens deze workshop worden onderwerpen behandeld die nog niet aan bod zijn gekomen. Ook mogen de deelnemers aangeven waar ze zich nog meer in willen verdiepen, zodat dat tijdens de laatste workshop behandeld kan worden.

Praktisch

Doelgroep

Leerkrachten op de basisschool die graag muziekles willen geven, leerkrachten die soms muziekles geven
en leerkrachten die zich nog meer willen verdiepen in het geven van muziekles.

Overige data

Deze cursus wordt momenteel alleen aangeboden als maatwerktraject. Neem voor meer informatie en een aanpak op maat contact op met productmanager Martine Dijk via mailadres m.dijk@pl.hanze.nl 

Tijden

Dag en tijdstip in overleg met de opdrachtgever. 

Duur

Vier bijeenkomsten van 1,5 uur. 

Kosten

Na contact met de productmanager volgt een offerte op maat. 

Locatie

Groningen, locatie Pedagogische Academie, Hanzehogeschool Groningen of op de eigen school. 

Contactpersonen

Ineke Oosterveld (medewerker opleidingen) - 050-595 7088,
Wanda van der Vegt – Nuismer (medewerker opleidingen) - 050-595 3823
onderwijs@org.hanze.nl

Lisette Schrage (productmanager) - 050 595 5518
l.schrage@pl.hanze.nl

Maatwerktrajecten
In toenemende mate merken we dat scholen en besturen ons benaderen voor het leveren van maatwerk in de vorm van een gerichte training of cursus voor de eigen medewerkers.
Uiteraard zijn hiervoor vele mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de laatste ontwikkelingen op het terrein van Rekenen, Taal, Onderzoek maar ook op het terrein van Muziek en Media.
De opbrengsten van taal & rekenen verhogen, gerichter(e) aandacht voor Wetenschap & Techniek, richten op excellente leerlingen, talenten van leerlingen en leraren beter benutten of een combinatie daarvan? Een kleine greep uit de vele mogelijkheden.

Samen bekijken we waar, hoe en met welke expertise we kunnen helpen. Vragen over maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met Martine Dijk via telefoonnummer 050 595 35 31 of e-mail m.dijk@pl.hanze.nl.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top