Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Commerciële Economie duaal (werken en leren)

Algemeen

De opleiding Commerciële Economie Duaal combineert werken en leren. Gedurende de opleiding werk je minimaal 3 dagen per week in een baan die je zelf zoekt en die past bij de opleiding. Denk hierbij aan functies als commercieel medewerker, inkoopmedewerker, assistent accountmanager of (online) marketeer. Je werkt individueel of in een studiegroep aan opdrachten die je toepast binnen het bedrijf waar je werkt. Je gebruikt je bedrijf dus als casus en koppelt continu de theorie aan de praktijk. 

Naast deze drie dagen werken krijg je één dag les op de Hanzehogeschool. Hier volg je colleges, practica, trainingen en reflecteer je wekelijks met studiegenoten en een studiebegeleider op je ervaringen op de werkplek. Daarnaast is er één dag per week gereserveerd voor zelfstudie. 

Kies je voor Commerciële Economie, dan ben je een creatieve denker die commercieel is ingesteld en graag en makkelijk communiceert. Hoe zorg je ervoor dat een product of dienst bij de juiste doelgroep terecht komt? Welk verdienmodel levert vervolgens het meeste op? Hoe kun je hierbij zo duurzaam mogelijk te werk gaan? Als commercieel econoom ontwikkel je een antenne voor waar bedrijven en mensen behoefte aan hebben. Daar speel je vervolgens op in door het ontwikkelen en lanceren van bijvoorbeeld een succesvolle campagne of event.  

Uitgebreid

Dit ga je doen

Jaar 1

Je maakt opdrachten aan de hand van je werksituatie op uitvoerend niveau. Je krijgt op de Hanzehogeschool colleges in ondersteunende vakken zoals marketing, sales en onderzoek. De aangereikte theorie uit de colleges kun je vervolgens meteen toepassen in je werk.

Jaar 2

Je gaat dieper in op de leerstof. De opdrachten die je voor je opleiding maakt worden tactischer. Daarnaast ontwikkel je je ook meer in je werk. Door het maken van opdrachten en het volgen van colleges krijg je meer inzicht in je eigen werkzaamheden en je ontwikkeling. Door met je medestudenten te sparren tijdens de collegedagen leer je ook hoe het er in andere bedrijven aan toe gaat. Met elkaar leer je dus steeds meer over het vak.

Jaar 3

De vakken en opdrachten die je in het derde jaar krijgt zijn op strategisch niveau. Dit betekent dat je kennis en vaardigheden ontwikkelt om het bedrijf waar je werkt advies te kunnen geven op het gebied van marketing. Je zult merken dat je enorme stappen maakt in je ontwikkeling, doordat je niet alleen op theoretisch gebied van alles leert, maar juist ook in de praktijk. Deze combinatie maakt jou een topwerknemer!

Jaar 4

In het vierde jaar heb je een half jaar keuzeruimte in je programma. Je kunt ervoor kiezen om je kennis te verdiepen of juist te verbreden door het volgen van een minor. In de tweede helft van het vierde jaar ga je aan de slag met je afstudeerproject en schrijf je je afstudeerscriptie

Na je studie

Aan het werk

Doordat je tijdens je studie al een hele hoop werkervaring hebt opgedaan, heb jij zeker een streepje voor op de arbeidsmarkt! Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als:

  • online marketeer
  • accountmanager
  • bedrijfsleider
  • salesmanager
  • intercedent

 

Intake

Om te bepalen of de opleiding bij je past, krijg je na inschrijving een intakeformulier toegestuurd. Zodra we het intakeformulier retour hebben, word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bepalen we of de opleiding duaal bij je past en bekijken we of je een passende baan hebt voor de opleiding. Mocht je geen passende baan hebben, dan kunnen we hierin bemiddelen. Het hebben van een passende baan is wel verplicht om de opleiding te kunnen volgen. Voor meer informatie over de intakeprocedure kun je contact opnemen met Corien Postma-van der Schaaf: c.postma-van.der.schaaf@pl.hanze.nl

Praktisch

Doelgroep

Iedereen die graag verder wil in marketing en sales, en werken en leren wil combineren.

Instroomniveau

Toelatingseisen
Havo-profiel
E&M: toelaatbaar
N&T: toelaatbaar
N&G: toelaatbaar
C&M: toelaatbaar

Vwo-profiel
E&M: toelaatbaar
N&T: toelaatbaar
N&G: toelaatbaar
C&M: toelaatbaar


Mbo-domein niveau 4


21+-regeling
Als je 21 jaar of ouder bent en je voldoet niet aan de toelatingseisen, dan kun je een instapcursus volgen.

Overige data

De duale opleiding start ieder jaar in september. Onder voorwaarden is het mogelijk in februari te starten.

Duur

4 jaar

Kosten

Kijk op www.hanze.nl/collegegeld voor het collegegeld.

Financiële regelingen
Hier vindt u regelingen die financieel voordeel kunnen opleveren voor u of uw werkgever. Deze regelingen kunnen het u soms net even iets gemakkelijker maken om uw opleidingswens in vervulling te laten gaan.


Afronding

Als u met succes de duale opleiding Commerciële Economie hebt doorlopen, hebt u recht op de titel Bachelor of Science.

Contactpersonen

Corien Postma-van der Schaaf: c.postma-van.der.schaaf@pl.hanze.nl

De duale opleiding Commerciële Economie wordt verzorgd door het Instituut voor Business, Marketing & Finance van de Hanzehogeschool Groningen.

Vragen over het vinden van een geschikte werkplek: (050) 595 5436,

Bijzonderheden

Wil je je aanmelden voor deze studie, meld je dan vóór 1 mei aan  via Studielink. Nadat wij je aanmelding via Studielink bevestigd hebben gekregen, vragen wij je nog om nadere informatie om te controleren of je aan alle toelatingseisen voldoet. Na inschrijving sluiten we een onderwijsarbeidsovereenkomst met je af als duale student en met jouw (toekomstige) werkgever.

 

 

 

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top