Overslaan en naar hoofdcontent gaan
Bezoek de Online Informatieavond HanzePro op 27 januari 2022

Human Resource Management Associate degree (Ad) (deeltijd)

Algemeen

We leven in een snel veranderende omgeving. Het is belangrijk om medewerkers en organisaties klaar te stomen voor deze toekomst. Als HR-professional bent u adviseur en gesprekspartner als het gaat om het aannemen of inhuren van mensen, duurzaam (samen)werken, loopbaanontwikkeling en organisatieveranderingen als fusies en reorganisaties. We leiden u op tot een ondernemende en veelzijdige HR-professional.

Bent u werkzaam in het HR-vak en wilt u zich verder ontwikkelen? Dan is de Associate degree Human Resource Management (Ad) (deeltijd) een alternatief voor u. Met een Associate degree Human Resource Management bent u een zeer geschikte kandidaat voor functies als HR-medewerker, medewerker HR-administratie en/of intercedent. Volgens MKB-Nederland heeft meer dan de helft van alle bedrijven banen voor mensen met een hbo-deelgraad.

Na het volgen van de Associate degree:

  • Hebt u de nodige kennis en vaardigheden op het gebied van HRM;
  • Kunt u belangen van organisatie en medewerkers behartigen;
  • Hebt u uw communicatieve en sociale vaardigheden ontwikkeld.

Uitgebreid

De Associate degree-opleiding duurt twee jaar, mits u gedurende deze twee jaar een relevante werkplek of stageplaats hebt én gedurende deze periode 750 uur aan relevante werkzaamheden kunt verrichten.

Verder studeren na de Ad-opleiding? Dat kan: na afronding kunt u aansluitend de bachelor HRM volgen. Dit traject duurt 1,5 jaar, mits u gedurende die periode ook over relevant werk beschikt. Voor de keuzemodule uit het bachelor programma kunt u een vrijstelling aanvragen op basis van het Ad-diploma.

Inhoud

In de Ad-opleiding vergaart u kennis en vaardigheden op het gebied van HRM, bedrijfskunde en organisatiekunde. De Ad opleiding duurt twee jaar en beslaat vier modules. In de eerste drie modules legt u de basis voor alle kennis en competenties die u nodig hebt in de dagelijkse praktijk. Via (praktijk-) opdrachten krijgt u meer inzicht in het dynamische werkveld. Na het succesvol afronden van de drie modules volgt de afstudeermodule. In deze module ontwikkelt u zich verder op het gebied van Werving, Selectie en Personeelsplanning.

U sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht over Werving, Selectie en Introductie.

Praktijkgericht
De Ad Human Resource Management is een sterk praktijkgerichte opleiding. Individueel of in kleine (project) groepen werkt u aan opdrachten uit de praktijk, vaak direct afkomstig uit het bedrijfsleven. Omdat bij deze opdrachten vaak een beroep wordt gedaan op meerdere vakken en competenties, leert u snel hoe de meest uiteenlopende aspecten van het werk samenhangen en invloed op elkaar uitoefenen. Als uw eigen werkkring geen mogelijkheden biedt voor het uitvoeren van opdrachten, zoekt u hiervoor een stage-organisatie.

Opbouw

De deeltijdopleiding start ieder jaar in september. De lessen zijn gepland op maandagochtend en op maandagmiddag. Tentamens en afrondingen van projecten vinden overwegend plaats op de lesdag.

In elk semester worden diverse studieonderdelen aangeboden, variërend van hoor- en werkcolleges tot trainingen en intervisie. De opleiding kent verschillende toetsvormen. Kennis wordt getoetst door middel van schriftelijke tentamens of opdrachten. Daarnaast zijn er proeves van bekwaamheid, presentaties en (reflectie)verslagen. Een deel van de opdrachten rondt u af in uw eigen werkomgeving.

Praktisch

Doelgroep

Mensen met een havo-opleiding of een mbo niveau 4 achtergrond met relevante werkervaring of een relevante werkplek.

Instroomniveau

Havo of mbo niveau 4

Bent u 21 jaar of ouder en voldoet u niet aan de toelatingseisen? Dan kunt u een toelatingstest afleggen: het 21+ assessment. Dit assessment bestaat uit een capaciteitentest, een motivatie-/leerstijlentest en een gesprek. U kunt zich aanmelden via: hrmdeeltijd@org.hanze.nl. Hebt u een ander of een buitenlands diploma, dan gaat de Hanzehogeschool eerst vaststellen of dit diploma van vergelijkbaar niveau is.

Overige data

De opleiding start jaarlijks in september.

Duur

De Associate degree-opleiding duurt twee jaar, mits u gedurende deze twee jaar een relevante werkplek of stageplaats hebt én gedurende deze periode 750 uur aan relevante werkzaamheden kunt verrichten.
Dit komt neer op 8 tot 12 uur per week. Als u geen relevant werk of stage doet, moet u na de afronding van de opleiding het Werkplekleren (WPL) alsnog afronden. De duur van de opleiding wordt hiermee langer, afhankelijk van het aantal uren dat u nog moet afronden.

Tijdsinvestering

Naast het volgen van colleges, trainingen, en dergelijke moet u rekenen op gemiddeld 10 tot 12 uur zelfstudie (voorbereiding, schrijven rapporteren, tentamens leren)

Kosten

Klik hier voor de collegegeld tarieven.

Reken hierbij ook nog op ongeveer € 300,- per jaar voor studieboeken en digitaal studiemateriaal. Er zijn diverse regelingen die voordeel kunnen opleveren voor u of uw werkgever.

Contactpersonen

De Associate degree HRM wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin van Dijk,
Telefoon (050) 050 595 32 95 of hrmdeeltijd@org.hanze.nl

Bijzonderheden

 

Studiekeuzecheck

Zodra u zich heeft aangemeld via studielink ontvangt u een digitaal portfolio dat door u moet worden ingevuld. Op basis van dit portfolio vindt een intakegesprek plaats. Dit gesprek heeft het karakter van een kennismaking met de opleiding. Op basis van uw werkzaamheden wordt alvast een inschatting gemaakt van de mogelijkheden om studeren met het werkplekleren te combineren (de versnelde leerroute).

Voorlichting & proefcollege

U kunt zich hier aanmelden voor een meeloopdag.

Voorlichting: voor de data van de voorlichtingen klik hier.

 

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top