Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Trainer-coach (Sportbrede Masterclass)

Algemeen

De masterclass is bedoeld voor ambitieuze trainer-coaches van team-balsporten en wordt jaarlijks geprogrammeerd aan de hand van actuele onderwerpen van dat moment. Inspirerende sprekers leiden je in op het onderwerpen en bespreken ‘best practices’. Met altijd een praktische vertaling naar jouw praktijk; ‘het veld’. Je kunt er direct mee aan de slag!  De sportbrede masterclass komt tot stand door de samenwerking tussen FC Groningen, KNVB en SportstudiesPro Hanze Instituut voor Sportstudies.

Na het volgen van deze masterclass heb je

Heb je State-of-the-art kennis en vaardigheden die antwoord geven op: Hoe pas ik breed motorisch opleiden toe in mijn eigen training? Wat zijn belangrijke aspecten bij de ontwikkeling van een speelwijze? Waarom is zelfregulatie bij mijn spelers van belang en hoe pas ik dat toe? Hoe periodiseer ik en hoe doe ik dat op de voorgaande thema’s?

Uitgebreid

De masterclasses bestaan uit 4 bijeenkomsten van 3 uur, met elk een eigen thema. De theoretische en praktische invulling wordt verzorgd door inspirerende sprekers op evenzo inspirerende locaties.

Thema’s

  • Masterclass 1: Breed motorisch opleiden; Topsport ZorgCentrum; Groningen
  • Masterclass 2: Speelwijze; Hanze Instituut voor Sportstudies; Groningen
  • Masterclass 3: Zelfregulatie; Velocitas 1897; Groningen
  • Masterclass 4: Periodisering; Stadion Euroborg; Groningen

De workshops worden ook dit jaar weer verzorgd door een gevarieerd team aan sprekers. Elk met een eigen inbreng, expertise, ervaring: Guido van Weeren (fysiek trainer FC. Groningen) | Sierd Wijnalda (eco-coach, ASM-trainer, docent ALO en RTC-trainer/coach hoogspringen) | Alien van der Sluis (bewegingswetenschapper en onderzoeker lectoraat Sportstudies) | Douwe Jan van der Wal (Docent ALO, ASM-trainer, hoofd voetbalzaken ONS Sneek | Joost van Geel (Prestatiemanager KNHB) | Guido van Weeren (fysiek trainer Fc Groningen) | Arjan Pruim (Docent master Talent & Diversiteit, Docent ALO) | Micha Visser (Coach Oranje onder 17, docent Sportkunde).

De Masterclass in de praktijk

Praktisch

Doelgroep

De jonge ambitieuze trainer-coaches van team-balsporten.

Instroomniveau

Minimaal in het bezit van TC3/UEFA C (KNVB) of een vergelijkbaar opleidingsniveau voor de andere team-balsporten (niveau 3 volgens de kwalificatiestructuur sport).

Startdata


Overige data

De data voor de verschillende workshops worden te zijner tijd gepubliceerd.

Duur

4 maandagavonden (19.00 – 22.00 uur)

Tijdsinvestering

12 uur contacttijd en daarnaast enige voorbereidingstijd voor een deel van de workshops

Kosten

€ 215,00 p.p.

Locatie

Wisselend (in Groningen)

Aantal deelnemers

minimaal 20 – maximaal 25 personen

Afronding

Als je alle workshops aanwezig bent geweest, ontvang je afhankelijk van het aantal door je bond toegewezen licentiepunten (KNVB verbindt bijv. 7 licentie punten aan deze trainer-coach sportbrede masterclass).

Contactpersonen

Voor vragen kunt u een mail sturen naar Ingrid Hoijting: LLL-sportstudies@org.hanze.nl

Bijzonderheden

Na de uiterste inschrijfdatum ontvangt je bericht over toelating en informatie betreffende de 1ste bijeenkomst.

Hoe financier ik mijn ontwikkeling?

Lees hier meer over financiële regelingen. 

Maatwerk

Wij merken steeds vaker dat we benaderd worden voor het leveren van maatwerk in de vorm van een gerichte training of scholing voor eigen medewerkers. Uiteraard zijn hiervoor mogelijkheden.

Samen bekijken we waar, hoe en met welke expertise we kunnen helpen. Vragen over maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met SportstudiesPro; Robert den Dunnen via telefoonnummer 0655714321 of mail: r.j.k.den.dunnen@pl.hanze.nl

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top