Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Groepsdynamica en leiderschap in relationele beroepen

Algemeen

De training is praktisch en (inter)actief en geeft de deelnemers ervaring en inzicht in hun rol in groepen (teams) rondom thema’s als: leiderschap, communicatie, samenwerking, besluitvorming en conflict.

Na het volgen van de training

Na de training hebben deelnemers beter zicht op oorzaak en gevolg van groepsprocessen en waar dit dient en waar het een barrière vormt. Aan de hand van praktische tools kunnen deelnemers direct in actie komen.

Uitgebreid

Doel

Inzicht in groepsdynamische en leiderschapsprocessen en hoe je deze processen praktisch en actief kunt beïnvloeden.

Doelgroep

Docenten, begeleiders die werken met of in groepen en die een verdiepingsslag willen maken. Hoe werken groepsprocessen werken en hoe kunnen deze bewust beïnvloed worden?

Inhoud

Thema’s die aan bod komen zijn: communicatie (o.a. verschil dominante en passieve stijlen); conflict (o.a. conflictmijdend gedrag, eigen grenzen); leiderschap (o.a. assertiviteit, inspireren, rode lijnen, breinleren); samenwerking (o.a. inzichten neuro-psychologie); besluitvorming (o.a. consensus, weerstand, verschillende onderhandelingsstijlen); teambuilding (o.a. kenmerken om een succesvol team te zijn). De thema’s worden (in praktijk) behandeld en uitgewerkt voor de persoonlijke situatie. Er wordt gebruik gemaakt van diverse actieve outdoorwerkvormen.

Trainer(s)/docent(en)

Richard Veldboer MCM, docent Instituut voor Sportstudies, Hanzehogeschool Groningen. Gecertificeerd trainer-coach, supervisor en mediator.

Praktisch

Doelgroep

Docenten, begeleiders die werken met of in groepen en die een verdiepingsslag willen maken. Hoe werken groepsprocessen werken en hoe kunnen deze bewust beïnvloed worden?

Overige data

Startdatum volgt.

Tijden

9.00 – 16.30 uur

Tijdsinvestering

8 uren

Kosten

Prijs volgt en is inclusief koffie, thee, lunch en werkmap

Locatie

Hanzehogeschool Groningen – Instituut voor Sportstudies

Aantal deelnemers

Minimaal 14 deelnemers.
Maximaal 24 deelnemers.

Contactpersonen

Voor informatie over de inhoud kunt u contact opnemen met Richard Veldboer, r.a.veldboer@pl.hanze.nl

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top