Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Master of Music: New York Jazz

Algemeen

De Master of Music Classical Music wordt verzorgd door het Prins Claus Conservatorium, Hanzehogeschool Groningen. Hier kunt u ook uitgebreide informatie en/of uitgebreide brochures aanvragen.

De studieroute New York Jazz is gebaseerd op de connectie tussen de Jazz-afdeling van het Prins Claus Conservatorium en de New York Jazz community. Alle studenten wonen en studeren daarom het derde semester in New York. In de tijd dat je in Nederland studeert komen jazzmusici van topniveau wekelijks speciaal vanuit New York naar Groningen om je les te geven. Daarnaast krijg je wekelijks les van onze eigen gerenommeerde docenten.

Na het volgen van de master

 

  • kunt u een prominente bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van uw vakgebied;
  • kunt u muzikaal onderzoek verrichten;
  • kunt u muzikale concepten ontwikkelen;
  • bent u een excellent musicus.Master of Music


Ben jij een professional met een doel? Heb je een specifieke visie op je toekomst? Dan kan de Master of Music van het Prins Claus Conservatorium de juiste studie zijn om jouw persoonlijke doel te bereiken. De Master of Music biedt vijf unieke studieroutes aan: Classical Music, New York Jazz en New Audiences and Innovative Practice (NAIP).

  • Classical Music
  • New York Jazz
  • New Audiences and Innovative Practice (NAIP)
Uitgebreid

Studieprogramma


Je persoonlijke studieplan vormt het startpunt van jouw studie. Vanuit het studieplan werk je aan je eigen muziek door het doen van onderzoek en bijvoorbeeld het componeren of arrangeren van muziek. Ter ondersteuning hiervan krijg je wekelijks lessen improvisatie, arrangeren, compositie en Jazz analyse. Met medestudenten vorm je een ensemble waarin wordt gewerkt aan spelvaardigheid en eigen repertoire. In dit ensemble kun je ook experimenteren met de resultaten van je onderzoek. Wekelijks krijg je hierbij begeleiding van een coach en regelmatig volg je met jouw ensemble les bij de wekelijks wisselende New Yorkse docent. Naast wekelijks hoofdvakles van een van onze Nederlandse docenten beschik je gedurende vier semesters over een persoonlijk lesbudget. Dit budget beheer je zelf en mag besteed worden aan extra privélessen bij de docenten die wekelijks uit New York komen of aan lessen bij docenten van buiten het conservatorium.

Hoofdvakken


Voor de Master New York Jazz zijn alle instrumenten toelaatbaar.

Practice Based Research
Je voert praktijkgericht onderzoek uit om een beter musicus te worden. Het onderzoek is direct gerelateerd aan jouw persoonlijke studieplan. Aan je onderzoek wordt individuele, inhoudelijke en methodologische coaching gekoppeld. Je onderzoek leidt uiteindelijk tot een presentatie die direct is gekoppeld aan je muzikale praktijk

Project Management & Entrepreneurship
Een ondernemende houding is essentieel om je muzikale passie succesvol te kunnen omzetten naar maatschappelijke situaties. In de Master of Music wordt je daarbij geholpen door middel van modules en consulten, gegeven door experts op het gebied van ondernemen. Jouw visie op je persoonlijke toekomst staat ook hierbij centraal.

3e semester in New York
New York City is al decennia lang het centrum van de Jazz en dé bestemming voor jonge jazz musici om in contact te komen met, en te leren van ’s werelds beste musici. Deel uitmaken van deze levendige community biedt dan ook de beste opleidingskansen voor elke jonge, getalenteerde jazz student. Daarom vervolg je in het derde semester je studie in New York, daar heb je privélessen bij New Yorkse musici die je in overleg met ons zelf uitzoekt. Ook volg je de module American Culture Field Experience waarin je lessen American Jazz History krijgt en met medestudenten op field trip gaat. Dit semester is geen uitwisseling met een school in New York. Je studeert zelfstandig bij New Yorkse jazz musici, gefinancierd en begeleid door het Prins Claus Conservatorium.

Het derde semester in New York is een essentieel onderdeel van de studieroute New York Jazz en het is voor iedere student verplicht een semester in New York te wonen.

Praktisch

Doelgroep

Musici met een hoog speelniveau die nog beter willen leren spelen en die willen bijdragen aan muzikale, educatieve en maatschappelijke ontwikkelingen. De Master of Music Klassieke Muziek focust in eerste instantie op strijkers en pianisten.

Instroomniveau

Bachelor Muziek

Overige data

Startdate: September

Duur

2 jaar

Tijdsinvestering

Voltijd

Kosten

€ 2.143,- per jaar. Dit is een deel van het totale collegegeld dat € 5.000,- bedraagt.
Het Prins Claus Conservatorium zorgt voor passend werk (6 tot 8 uur per week) binnen het conservatorium of elders, waarmee u maximaal € 3.200,- terug kunt verdienen. Voor Non-EER studenten geldt dit ook mits zij een tewerkstellingsvergunning kunnen krijgen.

Afronding

Afgestudeerden krijgen de internationaal erkende titel Master of Music.

Contactpersonen

De Master of Music Klassieke Muziek wordt verzorgd door het Prins Claus Conservatorium, Hanzehogeschool Groningen. Hier kunt u ook uitgebreide informatie en/of uitgebreide brochures aanvragen.

Manouk Schoonhoff,
m.m.schoonhoff@pl.hanze.nl
+31 50 595 2165

Prins Claus Conservatorium: (050) 595 1301
prinsclausconservatorium@org.hanze.nl

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top